Möjlighet för anställda att få utvecklingstid

Det ska bli möjligt för anställda att få s.k. utvecklingsledighet. Det föreslår regeringen i höstbudgeten.
schedule den 17 september 2019
info

Den här artikeln är publicerad för mer än ett år sedan
Var uppmärksam på att lagar och regler ändras med jämna mellanrum. För att vara säker på att du alltid har korrekt och uppdaterad information tillgänglig rekommenderar vi att du abonnerar på något av våra Servicepaket. Jag vill ta steget mot en enklare arbetsvardag!

Syftet med de nya reglerna är för att underlätta omställning på arbetsmarknaden. Tanken är att anställda ska kunna utveckla sin kompetens eller utveckla ny kompetens. Förslaget ska bidra till att möta nya krav på kompetens och rörlighet på arbetsmarknaden.

Utvecklingstiden ska vara i upp till ett år. Ersättning föreslås lämnas för de som deltar i utvecklingstid. En utgångspunkt är att en ersättare ska anställas för den som får del av utvecklingstid och att Arbetsförmedlingen ska erbjuda arbetsgivaren en ersättare.

Enligt regeringen ger utvecklingstid en möjlighet för den som arbetet länge att vidareutveckla sig, skaffa ny kompetens och också ha möjlighet att starta egen näringsverksamhet. Möjligheten till utbildning inom utvecklingstid ska bland annat ge möjlighet och incitament att utbilda sig till yrken där det råder brist på arbetskraft.

Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna samt förväntas kunna träda i kraft tidigast oktober 2020.


Källa: pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet.

Få fler intressanta artiklar – direkt till din inkorg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Simployer Info. Det bästa från oss, en gång i månaden – enklare kan det inte bli. 👍

Dela sidan: LinkedIn twitter