Simployer förvärvar Edge HR

Simployer Group köper Edge HR, och utökar därmed sitt tjänsteutbud inom HR-mjukvara och kunskapstjänster i Norden. Edge HR som i dag är en del av Wise Group, levererar digitala produkter som hjälper organisationer att förenkla och effektivisera arbetet med HR- och personalfrågor, precis som Simployer har gjort i över 35 år.
Fredrik ChristianssonCountry Manager Sweden
den 13 september 2021
Lästid: 1 Minut

Country Manager i Sverige, Fredrik Christiansson säger att uppköpet passar som hand i handske för Simployer.

- Med vår långa historik, vår stora kundbas och breda erbjudande så är vi oerhört väl rustade att ta nästa kliv i Sverige och fortsätta utveckla nya tjänster och erbjudanden. Ekonomin är trots pandemin stark i många branscher och lättade restriktioner gör att det sätts stort fokus på återgången till arbetsplatsen och det innebär ökad efterfrågan för oss på våra tjänster”, understryker Christiansson

I december 2020 köpte Simployer Group svenska &frankly som är specialiserade på medarbetarengagemang, och Edge HR stärker ytterligare positionen i Sverige. VD i Simployer Group, Thorfinn Hansen säger att uppköpet ligger i linje med bolagets strategi för tillväxt i Nordeuropa med ett starkt och välförankrat erbjudande till marknaden:

- Kombinationen av HR-mjukvara och HR-kompetens är helt central i vår strategi. Köpet av Edge HR passar därför väldigt bra in i vår plan och stärker vår position, säger Hansen.

Edge HR är ett dotterbolag i Wise Group och omsätter ca 30 MSEK och 13 medarbetare, Simployer Group omsätter över 450 MSEK med över 300 medarbetare i Sverige, Norge och Polen.

- Wise Group har en stark marknadsposition inom de områden gruppens specialistbolag nu fokuserar på. Vi har därmed skapat goda förutsättningar för en ny och lönsam tillväxtfas i vår kärnverksamhet. Samtidigt får Edge möjlighet att växa sitt erbjudande och sin digitala affär tillsammans med en stark aktör på HR-marknaden", säger Ingrid Höög, vd för Wise Group AB.

Simployer är en av Skandinaviens största leverantörer av HR-lösningar och har en tydlig målsättning: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. “Simplify” för förenkling. “Employer” för arbetsgivare. Simployer för helheten.

Vill du veta mer om HR-masterdata?

HR-masterdata utgör navet i dagens digitala personalsystem och är nyckeldata som är knuten till personer, anställningar, befattningar, organisationer, roller och grupper. Få mer information om HR-masterdata!

 Dela sidan: