Ny version av Simployers handböcker!

Informationen till medarbetare har aldrig varit viktigare

Våra handböcker har varit ett otroligt stöd för HR, ledare och medarbetare under hela coronasituationen. I vår senaste kundundersökning från maj 2020 kan vi se att digitala handböcker med tillgänglig och relevant information har stor betydelse – nu viktigare än tidigare

Vi på Simployer vill göra handböckerna ännu mer tillgängliga för både ledare och medarbetare. Därför lanserar vi nu Simployer handboksportal.

Det är en uppgradering av handböckerna som innehåller:

 • en ny portal och startsida för alla handböcker
 • genvägar till de mest lästa artiklarna och uppdateringar i era handböcker  
 • en uppgraderad och ny design för både webb och mobil
 • en snabbare produkt med ny teknik i grunden. 

Ny design

Vad innebär förändringen för dig som administratör/redaktör?

 

Det är främst handböckernas läsvy som påverkas i den här versionen. När vi publicerar den nya versionen kommer medarbetare och ledare automatiskt att omdirigeras till handboksportalen.  

Som administratör/redaktör bör du vara uppmärksam på följande förändringar:

 

Ingången till redaktörsmodul/administratörsläge

 • Välj ”redigera”, antingen från handbokens startsida eller från någon av handbokens artiklar eller mappar.
 • Om du behöver hjälp hittar du det i handboksportalen under ”Interaktiv hjälp”.

 

Färger och logotyp

Den nya versionen släpps i standardutförand. Möjligheten att ändra färg och logotyp flyttas från handboksnivå till portalnivå. Den här funktionen är inte tillgänglig än, men kommer snart. Under tiden kan du titta här för att få tips om hur du kan optimera och anpassa startsidan för dina handböcker.


Åtkomst och autentisering

 • För kunder som ger läsåtkomst till via en gemensam användare kommer funktionen ”Skapa fler användare” nu att ha ersatts med ”Skapa läslänk”.
 • Befintliga länkar för gemensamma användare fortsätter att fungera och du behöver inte ändra något för att medarbetare och ledare ska få tillgång till den nya portalen.

    

Mobil

 • För användare med egen inloggning kommer allt att fungera som tidigare och handboksportalen finns tillgänglig via en mobilapp.
 • Inloggning för gemensamma användare kommer dock inte längre att fungera på mobilen. Om ni har använt er av detta behöver ni därför göra en av följande ändringar:

Kommande funktionalitet

Vi jobbar kontinuerligt med att skapa användarvänliga handböcker som är nyttiga för dig och din verksamhet. Denna information får du i nyhetsbrev och i produkten. 

Nu arbetar vi med att färdigställa funktionalitet som gör det möjligt för systemadminsitratrö och ändra färg och logo på header. Vi skickar information till dig så fort detta är klart! 


Vi finns här för dig

Handbokens innehåll

Våra projektledare och rådgivare har daglig dialog med kunder och HR-avdelningar för att diskutera handböckernas innehåll och teman. Det har gett oss en kompetens som gör att vi kan skräddarsy handböcker efter kundens önskningar, samtidigt som vi ger goda råd och kommer med tips på ändringar och förbättringar till våra befintliga kunder. Låter det intressant? Skicka ett mejl till christer.grandal@simployer.com med en kort beskrivning av dina behov, så återkommer vi till dig inom kort.

Inloggning

Om du har frågor om olika inloggningsalternativ för vår lösningen, kontakta gärna teknisk support så hjälper de er att komma igång.

Utbildningsbehov

Har du en redaktionell roll i förhållande till våra handböcker och är osäker på hur du ska använda produkten? Har du tagit över ansvaret för handböckerna? Eller behöver du friska upp kunskaperna lite? Du hittar vår interaktiva hjälpfunktion i handboksportalen.

Simployer Chatbot

HVill du göra det lite enklare för medarbetarna att hitta svaren på de frågor de kan tänkas ha under anställningen? Varför inte testa språkteknik på HR-området? Läs mer om Simployer Chatbot.

 

Simployer för HR-funktioner

Det är en fördel att som administratör eller redaktör av våra handböcker ha tillgång till våra HR-produkter. Läs mer om:

Expertrådgivning för dig inom HR

Digitalt kursutbud

Är det något du funderar på?

Vänta inte med att ta kontakt – vi finns här för dig.

Mejla mig på christer.grandal@simployer.com eller ring på telefonnummer 

+47 988 08 130.


Vi hörs!

Hälsningar, Christer Grandal