Ida Ljungberg

HR- och arbetsrättsexpert

open_in_new LinkedIn

Jag vill få dig att känna tryggare i din yrkesroll och hjälpa dig att göra "rätt saker rätt"!

Erfarenhet

Jag har en utbildning inom Personal- och arbetsliv med huvudämnet arbetsvetenskap och med inriktning mot arbetsrätt.

Jag har sedan 2012 jobbat med både strategisk och operativ HR i flera olika branscher med anställning inom primärvård, bank och finans samt retail. Jag har under en period även arbetat som HR-konsult med kunder inom exempelvis tillverkningsindustrin, IT och logistik. 

Kompetensområden

Jag har bred kompetens inom flera HR- områden, kanske framför allt inom det arbetsrättsliga området med frågor rörande anställning, facklig förhandling & samverkan, diskriminering, arbetsmiljö, arbetsanpassning & rehabilitering och har även kunskap inom områden såsom rekrytering och utveckling inom ledarskap och företagskultur.

Mitt fokus

För mig präglas mitt yrke av att kunna ge vägledning och råd med ett professionellt bemötande och med fokus på att hjälpa chefer att vara goda arbetsgivare. Jag gillar mötet med andra, om det så är i ett samtal one-to-one, via telefon eller på en utbildning. Mitt fokus i mötet är att göra chefen tryggare och underlätta för hen att kunna göra ”rätt saker rätt”! Vi på Simployer har många bra sätt att hjälpa våra kunder med just det!

Chefer har många områden som de ska vara kompetenta inom. Något av det viktigaste för mig i mitt jobb är därför att hjälpa chefer och ledare att tänka ”enkelt” i sitt medarbetaransvar, ledarskap och inför alla former av beslut. Med det menar jag att jag vill få chefer och ledare att hela tiden försöka ha svar på ledarskapets kanske två viktigaste frågor:

”Vilket stöd behöver min(a) medarbetare för att klara sitt uppdrag?”
 ”Hur kan jag ge min(a) medarbetare det stöd som behövs för att klara sitt uppdrag?”