FAQ/Vanliga frågor Faktura och abonnemang

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för faktura och abonnemang.

Viktig information gällande fakturor utfärdade i november och december 2020

På grund av implementering av nytt faktureringssystem kan du som kund tyvärr råka ut för förseningar och/eller få flera delfakturor istället för en samlad faktura. Har du fått delfakturor så kan vi försäkra dig om att totalsumman är korrekt. Problemet är känt och vi jobbar för att lösa det så snabbt som möjligt.

Vi beklagar besvären som detta kan orsaka!

Simployer AB (556566-2508) ingår i en norsk koncern med Infotjenester Group AS som koncernmoder. Simployer AB har överlåtit sina immateriella rättigheter till ett norskt systerbolag:

Simployer Solutions AS (NO 921 407 025 MVA),

Kalnesveien 5, 1712 Grålum (Norge)

Din leverantör – och avtalspart – av system/programvara är Simployer Solutions AS.

Simployer AB utfärdar fakturorna – på uppdrag av Simployer Solutions AS. Det inkluderar även att hantera betalningen, därför ska fakturan betalas till Simployer AB:s svenska bankgiro-nummer.

Att leverantören av system/programvara är ett bolag som har sin etablering i Norge innebär en annan hantering av moms. Ett utländskt företag som säljer en sådan tjänst till ett svenskt företag ställer ut en faktura utan moms till dig som kund.   

Istället ska du som svensk företagskund själv redovisa moms på köpet av system/programvara genom omvänd skattskyldighet. I momsdeklarationen tas inköpsbeloppet upp i ruta 22 (Inköp av tjänster från ett land utanför EU) och svensk utgående moms redovisas i ruta 30 med 25 procent på inköpsbeloppet. Kunder som har rätt att göra avdrag för moms redovisar ingående moms i ruta 48 (samma belopp vid full avdragsrätt).

Fakturan skickas ca 10 dagar innan kursstart.

Det går jättebra! Du väljer i vilket format du vill ha din faktura när du gör din bokning.

Mejla oss på info.se@simployer.com så ordnar vi det. Vi behöver kontakt- och fakturauppgifter: förnamn, efternamn, fakturaadress, postnummer, ort, e-post och mobilnummer.

Våra abonnemang är personliga. Vill ni ha en företagslösning för flera användare så kontakta våra säljare.

Ja, skicka ett mejl till info.se@simployer.com med namn, mobilnummer och mejladress för personen som ska ta över abonnemanget.

Information om våra villkor hittar du här: https://www.simployer.se/villkor/

Hör av dig till oss på info.se@simployer.com för hjälp.Behöver du mer stöd är du självklart välkommen att kontakta oss på info.se@simployer.com.