Mallar och checklistor

Behöver du en mall för att skriva en aretsmiljöpolicy, lönesamtal eller ha behöver korrekt information om vad som gäller vid föräldraledighet? Här kan du hitta och ladda ner användbara mallar och checklistor som hjälper dig i din arbetsvardag.

Användning av sommarvikarier

Vill du att dina sommarjobbare ska få en så bra upplevelse på arbetet som möjligt och att de önskar sig ett fast jobb senare? Följ vår checklista så sökrar du att du en trygg anställning och en bra start i arbetslivet.

Vägen till lika lön

Vill du skapa en lönekartläggning som Diskrimineringsombudsmannen kan granska utan att kräva åtgärder? Ladda ner vår checklista och svara på frågorna för att se att du är på väg åt rätt håll.

Checklista för att öka kvalitén på medarbetarsamtal

I denna checklista går vi igenom flera punkter som kommer att göra din organisations medarbetarsamtal mer effektiva och mer användbara – oavsett om samtalen sker digitalt eller fysiskt.

Mall för kravprofil inför rekrytering

För att få bästa möjliga kandidat är det viktigt att ha en kravprofil inför rekrytering. Med hjälp av våran mall tar du första steget i att hitta den rätta nya medarbetaren.

Mall för tjänstgöringsbetyg

Hur ett tjänstgöringsbetyg ska utformas kan få många att klia sig i huvudet och det finns många oskrivna regler för vad som ska vara med. För att få hjälp på traven kan du ladda ner vår enkla mall.

Mall för Arbetsmijöpolicy

Alla arbetsplatser ska ha en arbetsmiljöpolicy, och den ska dessutom vara skriftlig om ni har över tio anställda. Här kan du ladda ner en enkel mall för att komma igång med din arbetsmiljöpolicy.

Mall för lönesamtal

Är det dags att hålla lönesamtal? Här är en mall för lönesamtal som underlättar för både HR, chefer och medarbetare.

Föräldraledigheter – vad du behöver veta

För att underlätta för dig som arbetsgivare har vi gjort en sammanställning över vilka ledighetsformer som finns och vad som gäller för respektive ledighet.

Semesterlista 2024

Ska du planera personalens semester? Här får du en semesterlista som underlättar administrationen!

Förbättra ert arbete inom OSA – 5 tips för att komma igång

Vi har satt ihop en checklista med tips för hur man ska komma igång med sitt OSA-arbete. Se till att HR och ledare på din arbetsplats har den kunskap som krävs för att arbeta enligt OSA-föreskrifterna.

Laddning på arbetsplatsen – vad gäller?

I takt med att elbilar blir allt vanligare på våra vägar ökar även behovet av laddnings-infrastruktur på arbetsplatsen. Att erbjuda laddningsmöjligheter för elbilar kan vara en attraktiv förmån för anställda.  Är du osäker på vad som gäller vid laddning på arbetsplatsen? Ingen fara! Checka av dig med dessa punkter för att säkerställa att du följer reglerna.

Lönerevision – steg för steg

Vi vet att lönerevisionen kan kännas som en administrativt utmanade process. Men oroa dig inte! Med Simployer Lönerevision får du stöd i alla delar av arbetet. Genom att skapa tydlighet för samtliga aktörer involverade i processen blir arbetet både effektivare och enklare.

Kom igång med ledarskapsutvecklingen

Ledarskapsutveckling viktigare än någonsin för att se till att ledarna har den kompetens som behövs i tider av kris. Kom igång med kompetensutvecklingen och ladda ner vår steg-för-steg-checklista.

Vad ska ett anställningsavtal innehålla?

Som arbetsgivare är det därför viktigt att se över mallarna för anställningsavtal och säkerställa att de är anpassade till de nya reglerna i och med nya LAS.

Crossboarding i praktiken

Även när en medarbetare byter roll inom organisationen behöver hen bli onboardad i sin nya roll. Något som kallas crossboarding. Med vår checklista får du koll på hur du börjar.