Webinar

Luta dig tillbaka ett tag och låt oss stå för kompetensutvecklingen. Våra webinar är korta och informativa – perfekta för en intensiv arbetsvardag.

Live 13/6: Säkerställ engagerade kollegor efter semestern redan nu!

Som arbetsgivare är det viktigt att vi inte bara säkerställer att våra medarbetare har möjlighet att koppla av under semestern och att de även kommer tillbaka engagerade och motiverade.

Framgångsrika strategier för medarbetarengagemang

Varför är medarbetarengagemang kritisk för organisationens framgång? I detta webinar kommer våra två engagemangsexperter berätta om varför just du behöver mäta engagemang för att nå framgång.

Så skapar du en modern och affärsnära HR-strategi som verkligen fungerar

Till detta webinar har vi bjudit in Rebecca Wangerheim till för att utforska hur hon har gått tillväga för att skapa moderna personalprocesser och en affärsnära HR-strategi. 

Effektiv lönekartläggning - bli redo inför lönetransparensdirektivet

Har du koll på hur lönetransparensdirektivet kommer att påverka er? Lönekartläggning är sedan länge ett lagkrav, men många känner sig fortfarande osäkra på hur processen bör genomföras. Dessutom kommer kraven för arbetsgivare att öka vid införandet av Lönetransparensdirektivet 2026. Vi ser till att du får koll.

Simployer x AlexisHR - den kompletta HR-sviten för att förenkla HR

Är du redo att lyfta din arbetsplats till nya höjder? Då är detta webinar det perfekta tillfället för dig. Upptäck den revolutionerande effekten av Simployer och Alexis HR. Vi öppnar dörrarna till en värld där förändring innebär framgång och där möjligheterna är oändliga, så låt oss guida dig mot en spännande resa. 

Lönsamhet med medarbetarengagemang - så lyckas Make Your Mark!

Upptäck hur deras företagskritiska insikter om medarbetarna har blivit en nyckelinvestering för Make Your Mark.

Revolutionera din arbetsplats – digitala handböcker och AI

I detta webinar dyker vi ner i hur AI-förstärkta digitala handböcker kan transformera din dagliga verksamhet. Tänk dig en värld där du enkelt navigerar genom personalfrågor, sparar tid som aldrig förr och ser produktiviteten skjuta i höjden. Lockande, eller hur? 

HR 2024 – detta behöver du ha koll på

Är du redo att höja din HR-strategi till nya höjder under 2024? Missa inte när vi djupdyker i spännande trender och utmaningar inom HR och avslöjar strategierna för att skapa arbetsplatsen alla drömmer om, även i de mest osäkra tiderna.

Hemlig­heten till att lyckas med förändring

Står du som HR och ledare inför utmaningen att guida ditt team genom förändringstider såsom omorganisering och nya arbetsuppgifter? Kanske kämpar du med att hantera rädsla och osäkerhet? I detta webinar utforskar vi allt från att skapa en tydlig vision och motivera ditt team till att säkerställa kompetens, tilldela tillräckliga resurser och ha en uppdaterad plan.

Maxa engagemang och produktivitet med lärande

Öka engagemanget och produktiviteten? Då är kompetensutveckling nyckeln visar forskning. Under vårt webinar får du därför konkreta tips på hur du som chef kan använda kompetensutveckling för att behålla dina medarbetare och öka engagemanget.

Så ökar ni lönsamheten med medarbetarutveckling

Här är ett skräddarsytt webinar för HR-chefer som strävar efter att förbättra medarbetarutvecklingen och därmed öka företagets lönsamhet.

1 av 4 planerar att sluta – så behåller du medarbetarna

Är du redo att ta ditt företag till nya höjder genom att behålla de mest talangfulla medarbetarna? Då vill du inte missa detta webinar som kommer att revolutionera din strategi för medarbetarretention.

Så får du engagerade medarbetare som stannar!

Är du redo att ta ditt företag till nya höjder genom att behålla de mest talangfulla medarbetarna? Då vill du inte missa detta webinar som kommer att revolutionera din strategi för medarbetarretention.

Varför är det viktigt att mäta engagemanget i förändringstider?

Många organisationer går igenom eller står inför stora förändringar. I dessa lägen är engagemang och ledarskap avgörande. Detta webinar är en inspirerande och informativ session där vi delar beprövade strategier för att öka engagemanget i förändring, mäta det på rätt sätt och dra nytta av resultaten

Obligatorisk e-fakturering mellan företag?

Många EU-länder inför obligatorisk e-fakturering och digital momsrapportering i realtid. När är det Sveriges tur? Vad innebär detta i praktiken för svenska företag? Förändringar redan 2024? Vi har bjudit in Skatteverket för att höra hur de ser på läget – inför nästa stora EU-reform. 

Hur ligger ni till i inkluderings- och mångfaldsarbetet?

Inom arbetslivet handlar inkludering och mångfald om allt från självklarheter såsom att behandla alla lika och bemöta varandra med respekt, men också att bedöma människor utifrån deras kompetens. Men var befinner sig organisationer med sitt arbete? Vilka är de vanligaste utmaningarna och hur kan vi ta oss till nästa nivå?

Semester 2023 – vad gäller?

Nu när vårsolen börjar titta fram är det lätt att drömma sig bort mot sommar och sandstrand. Men innan vi gör det – är det viktigt att kommunicera till medarbetarna vad som faktiskt gäller under semesterledigheten.

Så ökar du hälsan i din organisation

Hur kan du som chef arbeta förebyggande med hälsa i ditt team? Och vad innebär det att skapa sig en buffert mot stress? Det svarar vi på under detta webinar. Denna gång gästas vi av hockeylegendaren och grundaren av IMR Mats Sundin och Charlotte Berg, vd på IMR.

Medarbetarnas frånvaro ökar – så rustar du dig som arbetsgivare

2022 ökade så väl sjukskrivningar som VAB drastiskt – i en tid av omfattande frånvaro ställs hanteringen än mer på sin spets. Har ni de rutiner och stöd som krävs för att kunna hantera frånvaro? Under detta webinar belyser vi varför det är viktigt att jobba aktivt med frånvarorapporteringen och vad ni kan göra för att skapa förutsättningar för att förenkla arbetet med frånvaro. 

Trender i arbetslivet 2023

Vi går från 2022 med stora förflyttningar på arbetsmarknaden, med rekrytering och tillväxt i fokus, till att 2023 gjort entré och vi istället står inför en lågkonjunktur. Så vad behöver HR och chefer ta med sig vidare in i året för att fortsatt få sina medarbetare att må bra och vara motiverade?

Så lyckas du med svåra samtal

I det här webinariet gästas vi av Lena Hjalmarström, ledarskapscoach, som ger sina konkreta tips och verktyg för hur du lyckas med ett svårt samtal. Vi kommer att utforska vad som just är det svåra i samtalen och hur du som chef eller HR kan hantera det.

Ledarskapsutveckling – behåll talangerna och öka produktiviteten!

Alla typer av förändringar ställer höga krav på ledare, inte minst i dagens hybrida arbetsvardag där det inte är lika lätt att fånga upp oro och osäkerhet hos medarbetarna. Här är tillit och kommunikation A och O för att få med sig alla på tåget. Men tillit är något som byggs över tid och är inte en helt enkelt att uppnå. Men med rätt kompetens och bra verktyg är man definitivt en bra bit på vägen. Nu är tiden för att behålla och utveckla – vi ses digitalt!  

Medarbetarsamtalet – en förlegad process

För att det traditionella medarbetarsamtalet ska ha förutsättningar att fungera behöver organisationen vara hierarkisk, uppdraget tydligt definierat och avgränsat, samt där omvärlden i stort sett är oföränderlig. Men så ser inte riktigt de flesta organisationer ut idag, eller hur? Därför är det hög tid att ifrågasätta hur ni håller era medarbetarsamtal. Och fundera på – för vems skull har ni dem? Missa inte när vi går igenom hur ni kan ta samtalet från en förlegad till modern process. Vi ses digitalt!

Så bygger du en feedback-kultur

Hur bygger man en feedback-kultur? Varför är det viktigt? Vilka effekter ger det? Välkommen till ett fullmatat webinar där vi vrider och vänder frågan om feedback. Tillsammans med Elsa Falk och Anna Lotshagen får du inblick i hur Bonnier News har gjort och vilka fördelar de upplevt att det gett. Med oss har vi även Helena Korduner från Amazing Leaders, som stöttat Bonnier News i arbetet.

Så behåller och engagerar du dina medarbetare

Vad innebär det här för dig som HR-ansvarig och chef? Vad är viktigt för de talanger ni vill nå fram till? Hur behåller man och engagerar sina medarbetare? I det här webinaret gästas vi av Kajsa Asplund, Lead People Science på Alva Labs. Hon kommer att tala om Talent Management och betydelsen av en attraktiv och genuin företagskultur. 

Lönerevision i svåra tider – experternas bästa tips

I en turbulent avtalsrörelse och i tider av kris är det viktigare än någonsin att processen för lönerevision är transparent, konsekvent och tydlig för medarbetarna. Hur ser ni till att göra detta på bäst? Det går Natalia Björkman, Arbetsrätt- och HR-expert, igenom tillsammans med Jules Olivier, Head of Product Management på Simployer under detta webinar. Vi ses digitalt! 

Rätt system för att behålla er viktigaste resurs – medarbetarna

På en tuff arbetsmarknad kan det vara svårt att behålla sin viktigaste resurs - medarbetarna. Men med rätt HRM-system och KPI:er kan det bli mycket lättare. Se på detta gratis webinar för att få veta hur.

Kompetensutveckling - nyckeln till ett bra ledarskap

Ett av de viktigaste uppdragen en ledare har är att påverka andra genom utveckling, kulturbyggande och engagemang. Under det här webinaret går vi igenom hur du enklast driver beteendeförändring bland medarbetare, ledare och på bolagsnivå. Vi pratar om hur du kan stimulera till lärande samtidigt som vi ger en demo av vår helt nya läroplattform Learning Library.

Effektivisera och kvalitetssäkra lönerevisionen

Vad innebär lönerevisionen både i praktiken och teorin? Vilka utmaningar finns det och vad behöver du tänka på för att både genomföra lönerevisionen med effektivitet och kvalitet? Under det här webinaret går vi igenom hur du kan arbeta effektivt med lönerevisionen och vad du behöver tänka på under processen.

Ställ din fråga direkt till HR-experten!

November månad står inför dörren vilket innebär allt från lönesamtal och sjukfrånvaro till rekrytering och diskussioner om anställningsavtal. Kanske skulle du behöva rådfråga en expert i dina HR-bekymmer? Nu har du chansen!   

Så påverkar nya LAS anställningsavtalen

Flera ändringar i LAS gäller sedan 29 juni och innebär stora förändringar bland annat när det gäller anställningsavtal. Ytterligare nya regler börjar gälla den 1 oktober. Är du osäker på vad som gäller? Oroa dig inte! Under detta webinar går vi igenom vikten av att vara tydlig med villkoren i samband med nya LAS.

HR-system som styrinstrument för tillväxt

I juni är det dags – den största förändringen i arbetsmarknadslagstiftningen på 50 år. I detta gratis webinar går vi igenom hur ett HRM-system kan stötta dina HR-processer och gör dig kompatibel med nya LAS.

Så får era HR-processer bästa möjliga kompatibilitet med nya LAS

I juni är det dags – den största förändringen i arbetsmarknadslagstiftningen på 50 år. I detta gratis webinar går vi igenom hur ett HRM-system kan stötta dina HR-processer och gör dig kompatibel med nya LAS.

Ny cykelförmån – växla till dig en elcykel

Elektrifieringen av fordonsflottan är i full gång, och nu finns en möjlighet för alla arbetsgivare att bidra till ökad cykelpendling och skapa positiva effekter på miljö och hälsa. Sedan årsskiftet går det att erbjuda anställda en cykel som en skattefri förmån som gäller för både elcyklar som trampcyklar.

Få koll på nya LAS

Det händer massvis kring Lagen om anställningsskydd (LAS) just nu och arbetsrätten är i stor förändring. Det kommer ske ändringar inom LAS inom några månader och då måste du självklart ha koll!

Simployer Start – Använd tiden till rätt saker

Lägg inte ner dyrbar tid när ledningen frågar efter viktiga nyckeltal. Samla informationen i Simployer och få en enkel översikt via dashboards som visar data såsom FTE, personalomsättning och löneinformation. Häng med när Oscar Almgren, Key Account Manager, tillsammans med Ida Ljungberg, HR-expert på Simployer, dyker ner i dessa frågor!

HR-processerna som sätter HR och ledare i förarsätet

För att använda HR-data och processer på bästa sätt behöver vi säkerställa kvalitet, effektivitet och kopplingen till verksamhetens strategi för maximal effekt.

Interna konferenser – vad gäller?

Efter en lång tid av pandemi ser vi att allt fler efterfrågar och har behov av att ses. Många företag har därför börjat planera för de tidigare återkommande kickofferna och konferenserna. Men vilka är skattereglerna som styr här? Frågorna om skattereglerna för interna konferenser och kickoffer är många. Flera av dessa kommer vi att både belysa och besvara under webinaret.

Strategi för HR-masterdata – från dåligt samvete till handling!

Det har hänt fantastiskt mycket inom HR-området och HRs position har flyttats fram. Nu är det dags att ta nästa steg i hur företagets viktigaste data hanteras. Och strategi, javisst - men vad blir nästa steg? Hur går vi från strategi till handling?

Ersättning i 360-vy - fördelar för HR, ledare och medarbetare

Jules Olivier, Product Manager på Simployer, pratar om sitt favoritämne; kompensation. Ladda upp med kaffe och smörgås och häng med när han bland annat dyker ner i frågan om smart hantering av ersättningar, kikar på trender och pratar om varför överblick i 360-vy gör tillvaron enklare för både HR, ledare och medarbetare.

Lönesystemet som källa till HR-masterdata – en usel idé?

Hur gör man om man vill jobba smart, smidigt och säkert med HR? Jo, man behöver göra det som moderna HRM-system gör, nämligen samla all sin viktiga data på ett ställe istället för att använda lönesystemet som grund.

Moms vid internationell handel - detta måste du hålla koll på

Oavsett om ditt företag säljer varor eller tjänster finns det en hel del som du behöver ha koll på för att momsen ska bli rätt, speciellt efter de nya momsreglerna som trädde i kraft 1 juli 2021.

Så driver du och mäter engagemang - verksamhetens viktigaste KPI

Engagagemang är det viktigaste du kan ha i ditt företag. I detta webinar visar vi upp hur man mäter engagemang på arbetsplatsen tillsammans med verktygen från &frankly.

GDPR-säkra din HR-masterdata i en digital värld

Har din verksamhet koll på HR-masterdata? Se till att GDPR-säkra din HR-masterdata i en digital värld.

Mäta och öka engagemanget i praktiken – så gör Payex

Hur kan man på ett enkelt sätt arbeta proaktivt med engagemang? Hur säkerställer man att man mäter rätt saker och vidtar rätt åtgärder? I det här webinaret berättar Jenny Slotte Hassel, Head of HR Sverige på PayEx, hur de använder &franklys engagemangsmodell för att jobba kontinuerligt med medarbetarengagemanget.

Hemligheten bakom ett lyckat engagemangsarbete

Vill du öka engagemanget i din organisation? Lotta Sundqvist, Chef Direktförsäljning på Svedea, prisades till “Årets engagemangsförebild” på &franklys Engagement Award 2022. I det här webinariet berättar hon om hur du framgångsrikt kan öka engagemanget i din organisation och skapa förutsättningar för att dina medarbetare ska känna extra driv och entusiasm på arbetsplatsen.

Så bygger Apoteksgruppen en engagerande kultur

Hur skapar man en kultur som uppmuntrar till engagemang? Apoteksgruppen har påbörjat en engagemangsresa där man jobbar med flera olika delar, bland annat kulturen och ledarskapet. I det här kostnadsfria webinaret berättar de om sin utgångspunkt, sina insikter och erfarenheter.

Så kan du öka engagemanget med &frankly

Hur kan man jobba med engagemang med &frankly? Vad behöver man tänka på före, under och efter? Att jobba med pulsmätningar för att öka engagemanget på arbetsplatsen är klokt på många sätt.