Tema

LAS

Arbetsrätten har genomgått sin största förändring på flera decennier och de nya reglerna i Lagen om anställningsskydd (LAS) är här. Känner du dig osäker på vad som gäller?

På den här temasidan har vi samlat artiklar, webinar och annat material för att hjälpa dig att få koll på nya LAS. Vi hjälper dig att rusta inför framtidens HR.

We are ready for take off, are you?

Få koll på nya LAS med Simployer

Vi kan hjälpa dig på vägen att bli LAS-kompatibel med våra olika produkter, allt från Expertstöd till handböcker och HRM-system. 

Vi hjälper dig att digitalisera anställningsavtal, få ett team av experter som hjälper dig med dina arbetsrättsfrågor, handböcker för att enkelt ge hela personalen rätt information och kurser som gör dig redo för nya LAS.

Jag vill ha hjälp med LAS

HR-experten Anna Schönfelder svarar:

Anna, vad får ni in för frågor från kunderna om nya LAS?

Vi får många frågor om den nya anställningsformen ”särskild visstidsanställning” och hur den fungerar och vilka övergångsregler som gäller. Många undrar också vilken ny information som ska finnas med i ett anställningsavtal samt vad det nya tre-undantaget för turodningsreglerna innebär.  

Varför behöver du ha koll på de nya LAS-reglerna?

Det är den största förändringen i LAS på många år och det är viktigt att känna till de nya reglerna. Man behöver till exempel behöva anpassa anställningsavtal, ha koll på anställningstid för de som är anställda för visstid och på hur länge bemanningsanställda har arbetat i verksamheten. Det kan bli dyrt att göra fel.

Förbered dig inför framtidens HR

Gratis webinar: Så påverkar nya LAS anställningsavtalen

Under detta webinar går vi igenom vilken information som ska lämnas om anställningsvillkoren och när. Alla anställda ska få skriftlig information och det gäller oavsett anställningsform. Det kommer även att bli viktigare att använda sig av rätt anställningsform och att alltid ange anställningstid.

Jag vill se webinaret!

Checklista: Förbered er på de nya reglerna i LAS

I denna checklista får du tips på vilka frågor det kan vara bra att ställa sig och vad som är bra att se över och uppdatera inför lagändringarna.

Vi hjälper dig att få koll helt enkelt!

Jag vill ha checklistan!

Quiz: Testa dina LAS-kunskaper!

Nya LAS är här men har du koll på vad som gäller? Testa dina kunskaper i vårt utmanande quiz.

Jag vill ta testet!

De nya LAS-reglerna är snart här – är du förberedd?

Hur ska du som arbetsgivare rusta dig inför den största förändringen kring arbetsrätten på flera decennier? För att enklare prioritera vad som behöver göras – bocka av dina to-do’s med Simployers checklista. Vad behöver du tänka på och vad är bra att se över?

Läs artikeln

Gratis webinar: Så får era HR-processer bästa möjliga kompatibilitet med nya LAS

Nya LAS kommer att ställa nya krav på företagens HR-processer, speciellt om man fortfarande sitter med många manuella processer. Hur ser ni till att att göra rätt utan att fastna i högar med pappersarbete och hur blir ni egentligen kompatibla med nya LAS?

Jag vill se webinaret

Fyll i formuläret för att få hjälp med LAS

Vi har flera produkter som hjälper dig att få hjälp med de nya förändringarna i LAS. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.