Tema

LAS

Arbetsrätten genomgår sin största förändringsfas någonsin och nya regler i Lagen om anställningsskydd (LAS) är snart här. Känner du dig osäker på vad som gäller?

På den här temasidan har vi samlat artiklar, webinar och annat material för att hjälpa dig bli redo inför de nya förändringarna. Vi hjälper dig att rusta inför framtidens HR.

We are ready for take off, are you?

Få koll på nya LAS med Simployer

Vi hjälper dig att rusta inför framtidens HR med våra olika produkter, allt från Expertstöd till handböcker och HRM-system. Vi ser till att du har kompetensen att fixa nya LAS.

 

Simployer Anställningsavtal

Användarvänliga och korrekta anställningsavtal gör det enklare för både arbetsgivare och medarbetare. Våra mallar i kombination med en tydlig process ger dig enhetliga och kvalitetssäkrade avtal och är uppdaterade för nya LAS.

Jag behöver anställningsavtal

Simployer Expert

Känner du dig osäker på lagar och regler? Skulle du behöva ha ett team av experter i ryggen när du ska implementera alla ändringar som kommer med nya LAS? Med Simployer Expert erbjuder vi erfarna experter som ser till att det blir lätt att göra rätt.

Kolla in vårt expertstöd

Simployer Handböcker

Att lätt kunna hålla sig uppdaterad skapar tryggare ledare och självgående medarbetare. Med Simployer handbokportal kan du enkelt ge både medarbetare och ledare tillgång till information genom personal-, ledar- och arbetsmijöhandböcker, och få hjälp av Simployers experter vid ändringar i lagar och regelverk. 

Jag vill se handböckerna

Kurser inom LAS

Med nya LAS är det mycket nytt som du behöver lära dig. Det är inte det lättaste att lära en gammal hund att sitta, men då och då är det absolut nödvändigt! Få koll på vad nya LAS innebär just för dig och så ser vi till att rusta dig inför framtidens arbetsrätt.

Jag vill gå kurs

HR-experten Anna Schönfelder svarar:

Kvinna står och håller föredrag

Anna, vad får ni in för frågor från kunderna om LAS?

Vi börjar få många frågor om den nya anställningsformen ”särskild visstidsanställning” och hur den är tänkt att fungera. Många undrar också vilken ny information som ska finnas med i ett anställningsavtal samt vad det nya tre-undantaget för turodningsreglerna innebär.  

Varför behöver du ha koll på de nya LAS-reglerna?

Det är den största förändringen i LAS på många år och det är viktigt att känna till de nya reglerna. Man kan till exempel behöva anpassa anställningsavtal, ha koll på anställningstid för de som är anställda för visstid och på hur länge bemanningsanställda har arbetat i verksamheten. Det kan bli dyrt att göra fel.

Förbered dig på nya LAS

De nya LAS-reglerna är snart här – är du förberedd?

Hur ska du som arbetsgivare rusta dig inför den största förändringen kring arbetsrätten på flera decennier? För att enklare prioritera vad som behöver göras – bocka av dina to-do’s med Simployers checklista. Vad behöver du tänka på och vad är bra att se över?

Läs artikeln

Gratis webinar: Få koll på nya LAS

Låt våra experter berätta om nya LAS. Vilka nya begrepp och regler är kopplat till uppsägning och hur förändras anställningsformerna? Vi ger dig svaren!

Jag vill se webinaret

Quiz: Testa dina LAS-kunskaper!

Testa dina kunskaper – hur bra koll har du på nya LAS egentligen?

Jag vill ta testet!