Hallands hamnar: ”Vi har fått struktur på vårt arbete”

I samband med att Europas mest moderna skogshamn ska byggas krävs struktur och effektivisering i arbetet. Simployers handböcker och expertstöd är några av anledningarna till att Hallands Hamnar slipper lägga tid och resurser på grundarbetet för administrativa blanketter och dokument. "För mig är Simployer en naturlig kollega", säger Solweig Hagselius, HR-chef vid Hallands Hamnar.
Josefine OlaussonContent Producer
onsdag 18 januari 2023
Lästid: 2 Minuter

Under 2012 slogs de anrika hamnbolagen i Varbergs och Halmstads kommuner ihop och bildade gemensamt Hallands Hamnar, som idag har kommit att bli en av landets 10 största hamnar och är ledande inom skogsprodukter.  

De är just nu i fullt sjå med byggnationen av den nya Farehamnen och att därmed ta ett rejält kliv mot visionen att bli Europas mest moderna skogshamn. Men resan tillsammans med Simployer började för många år sedan. 

I början av 2000-talet blev dåvarande Halmstad Hamn kund hos Simployer. De köpte handböckerna till en början men har därefter ökat på sin portfölj med Lön och HR, eftersom de dels såg en fördel med att ha en och samma leverantör för hjälp i arbetsvardagen. 

– Det fanns inte så många av den här typen av verktyg på marknaden. Det var marknadsföringen som gjorde att vi fastnade för ert verktyg. När vi kollade runt efter personalhandböcker var det ni som bäst kunde möta våra behov, säger Solweig Hagselius, HR-chef vid Hallands Hamnar. 

Kärnan i Simployers handboksportal är bland annat att förenkla tillgången till den information som krävs för ledare och medarbetare. Portalen erbjuder medarbetare och ledare enkel tillgång till information genom personal-, ledar- och arbetsmiljöhandböcker.  

I portalen är det välfyllt med dokument, mallar och blanketter som kan skapa en effektivisering av arbetet och göra så att resurser kan läggas på andra delar inom bolaget. 

– Vi har på ett enkelt sätt fått till mallar och dokument som ser väldigt professionella ut, säger hon. 

Solweig Hagselius, HR-chef på Hallands Hamnar
Solweig Hagselius | HR-chef | Hallands Hamnar

”Behöver inte uppfinna hjulet varje gång”

Att kunna ladda ner förberedda mallar, dokument och blanketter från Simployers portal förenklar och effektiviserar Solweig Hagselius dagliga arbete. Utan Simployer vid sin sida hade arbetsvardagen sett väldigt annorlunda ut, enligt Solweig Hagselius.

– Vi hade behövt tid för någon som hade gjort själva grundarbetet. Ni har underlättat och effektiviserat min vardag, jag behöver inte uppfinna hjulet varje gång, säger hon. 

En naturlig kollega 

Utöver böckerna har Hallands Hamnar även expertstöd inom HR och Lön – vilket ger tillgång till rådgivning hos Simployers experter och kurser inom områdena. 

– Ni försöker alltid förstå mitt problem, ni är engagerade. Jag känner mig speciell när jag ringer. Ni har hundratals människor som ringer till er, men jag känner mig alltid väldigt väl mottagen och sedd och det uppskattar jag verkligen. För mig är Simployer en naturlig kollega, avslutar hon. 

Temasida: Distansarbete och hemarbete

När allt fler medarbetare arbetar hemifrån ställs verksamheter inför helt nya frågor: Vem ansvarar för arbetsmiljön? Vilka arbetsredskap kan vi få avdrag för? Vi har samlat innehåll som hjälper dig på vägen!
Gå till temasidan

 Dela sidan: