Ny webbplats ger information om svenska arbetsmarknaden

En ny sajt, workinginsweden.se, ger svar på frågor om villkor på den svenska arbetsmarknaden. Sajten riktar sig både till utländska arbetsgivare/arbetstagare/egenföretagare och svenska arbetsgivare som anlitar utländsk arbetskraft.
fredag 7 september 2018
Lästid: 1 Minut
info

Den här artikeln är publicerad för mer än ett år sedan
Var uppmärksam på att lagar och regler ändras med jämna mellanrum. För att vara säker på att du alltid har korrekt och uppdaterad information tillgänglig rekommenderar vi att du abonnerar på något av våra Expertstöd. Jag vill ta steget mot en enklare arbetsvardag!

Syftet med sajten är att information om svenska arbetsmarknaden ska finnas på en enda plats. Det ska bli lättare för utländska företag att etablera sig i Sverige liksom att arbetstagare ska känna till sina rättigheter.  

Några av frågorna sajten ger svar på är frågor om utstationering, arbetsmiljölagen, arbetstidslagen, arbetstillstånd, personnummer och vad svenska kollektivavtal innebär.

I våra Servicepaket HR, Lön och Internationellt arbete hittar du mer information om vilka regler som gäller i Sverige.

Bakgrund till webbplatsen

Webbplatsen är resultatet av ett regeringsuppdrag som gavs till åtta myndigheter för ett år sedan. Dessa myndigheter är: 

  • Arbetsförmedlingen
  • Arbetsmiljöverket
  • Försäkringskassan
  • Kommerskollegium
  • Migrationsverket
  • Skatteverket
  • Tillväxtverket
  • Svenska institutet

Vill du få koll på frågor om internationellt arbete? 

Då kan du prova Servicepaket Internationellt gratis, och få tillgång till de senaste nyheterna på området, en gedigen faktabank, smarta räknesnurror, checklistor och blanketter m m. 

Gratis webinar: Kompetensutveckling – nyckeln till ett bra ledarskap

Ett av de viktigaste uppdragen en ledare har är att påverka andra genom utveckling, kulturbyggande och engagemang. Om du som ledare inte finns där för att påverka dina medarbetare, så finns det inget ledarskap. Men hur gör du då för att påverka andra? Och hur hänger det ihop med att bygga en lärande organisation?

Titta på webinaret!

 Dela sidan: