Simployers nya CEO ska ta företaget ut i världen

Den första mars tog Vigleik Takle över som ny CEO för Simployer-gruppen, ett av skandinaviens ledande företag på HRM-marknaden. I ljuset av pandemin, är HR-marknaden i stor utveckling. Att få leda Simployer på denna resa, det är ett drömjobb för mig, säger Takle.
schedule torsdag 7 april 2022
Lästid: 3 Minuter
Foto: Sveinung Bråthen

Simployer har i över 30 år utvecklat innovativa lösningar som stöttar och förenklar arbetsvardagen för HR, ledare och medarbetare. Idag tillahandhåller bolaget både HR-systemstöd och expertrådgivning – allt i en och samma lösning. 

Stor erfarenhet från mjukvarumarknaden 

Vigleik Takle har genom sin karriär jobbat med ledarskap, internationalisering och kommersialisering och har stor erfarenhet från ledande mjukvaruföretag som Volue, Kongsberg Digital och Cxense. Längs sin egen karriär har han följt Simployer från sidlinjen – med ett stort intresse. 

– Simployer har rätt folk och ledande produkter och har leverat tjänster till väldig massa företag i många år. Det, tillsammans med utvecklingen av marknaden, gör att allt ligger rätt till för att skala upp och gå ut i Europa, säger den nya CEO:n på Simployer då Ferdmagasinget träffar upp honom på det splitternya Oslo-kontoret. 

Foto: Sveinung Bråthen

100 nya Simployer-talanger på ett år 

Just nu är det bara en anställd som har sitt utgångsläge från de nya moderna lokalerna i Oslo centrum, men så blir det inte länge till. Kontoret kommer bli en mötesarena för de andra fem Simployer-kontoren i Stockholm, Göteborg, Gdansk, Kristiansund och Sarpsborg, så här kommer det aldrig bli ensamt.

– Årets headhunting-budget är stor, fastslår Takle och svänger runt blicken i de helt nya och toppmoderna lokalerna på Torggata i centrala Oslo. Flera förväntasfulla Simployer-medarbetare ser sig runt i lokalerna för att hälsa på den nya ledaren och kolla in det nya kontoret.

– Det är underbart att träffa människor igen! 

Takle hälsar på nya kollegor, tar sig tid och prata vid kaffemaskinen, och ser ut genom förnstret för att se på folkvimlet på gatan nedanför.  

Jag kommer nog att var här en del framöver, säger han med ett leende.

Han fortsätter berätta att målet är att ha runt 20 anställda på Oslokontoret innan årets slut. I Norge och Sverige är målet att anställa runt 100 nya tech-talanger i 2022, detta i förhållande till de 300 anställda Simployer har just nu. Kort och gott, dörrarna är öppna för nya talanger! 

Att ”bemanna” ordentligt är ett måste när man ska ut i fler länder. Samtidigt understryker den nya CEO:n att företaget måste ta tid och anpassa sig till de olika marknaderna.  

– Man måste hitta sin kärna – det som gör att folk kommer välja oss på den internationella marknaden. Det är ett arbete vi har börjat ta fasta på.  

En HR-marknad i förändring 

Under pandemin blev det tydligt att många ledare fick kämpa med hur de ska följa upp sina medarbetare när de mänskliga mötena blev begränsade och byttes ut mot hemmakontor och teamsmöten. Då blev tydligt att du måste ha processer och verktyg på plats.

-Mjukvara för HR blir bara viktigare och viktigare. Medan HR tidigare ansågs vara en adminsitrativ process, ser vi att allt fler och fler företag ser HR som en affärskritisk funktion.  

Nu handlar det om om människorna i större utsträckning – från rekrytering och onboarding, till utveckling och feedback, understryker han. 

Här har Simployer över många år både köpt upp bolag som kompletterat sina egna lösningar, och förstärkt sitt ESG-ansvar – både som rapporteringsstöd i lösningarna och för egen del.  

– Det är otroligt viktigt för att överhuvudtaget vara konkurrrenskraftig nu, och något att ständigt ha i bakhuvudet när vi jobbar vidare framåt, menar Takkle som understryker att Simployers anpassningsförmåga kommer vara centralt för att lösningarna ska träffa rätt när dem tas utanför de skandinaviska gränserna.

HRM-teknik för olika ledarstilar

Ledarrollen har utvecklats stadigt under många år. I till exempel Norge och Sverige är det platta strukturer, högt till tak och agila metoder som står starkast, men andra strukturer och tillvägagångssätt kan gälla på andra ställen i världen. Det oroar inte Simployers nya ledare speciellt.  

– Den nordiska ledarstilen passar inte överallt, men den mänskliga psykologin gäller för hela världen. Samtidigit blir verkligheten bara mer och mer dynamisk. För ledare blir det extra viktigt att kunna ta vara på sina medarbetare, oavsett var i världen man befinner sig, förklarar Takle som ser att Simployer kommer spela än ännu större roll i den utvecklingen.  

– Simployer ska bli en ledande aktör i Europa. Det kommer ta tid, men jag hoppas och tror att vi ganska snart kommer ut på en större marknad, fortsätter Takle som glädjer sig att ta sig an det jobbet. 

– Men först ska vi finna den härliga rytmen i arbetet igen, som de flesta företag ser fram emot nuförtiden. Vi ska ses, hitta glöden och ha det kul på jobbet igen. Det ser jag personligen väldigt mycket fram emot, säger Vigleik Takle. 

Denna artikel publicerades först i Ferdmagasinet och är skriven av Signe Marie Sørensen.

Gratis webinar: Goda råd för dig som ska genomföra medarbetarsamtal

På väg att genomföra årets medarbetarsamtal? Ta chansen och uppdatera dina kunskaper om hur du bäst använder samtalen för att utveckla och engagera dina medarbetare! Titta på webinaret

 

email

Nyhetsbrev

Dela sidan: