Succékonceptet säkrar kunskapen – och gör moms kul!

Just nu pågår förberedelserna inför årets momsigaste dag – Stora Momsdagen – där experterna kommer att besvara frågor om allt från skattefria förmåner till elbilsladdning. ”Att göra fel med momsen kan bli mycket dyrt, vi vill göra det enkelt för våra kunder att få kunskap om hur man gör rätt”, säger Simployers Håkan Larsson.
fredag 15 september 2023
Lästid: 2 Minuter

Stora Momsdagen 2023 är, namnet till trots, inte bara en dag. På grund av den stora efterfrågan är flera utbildningsdagar inplanerade. Kursdeltagare kan välja mellan att vara med onsite i Stockholm, Göteborg och Malmö, eller gå kursen digitalt, berättar Veronica Rosén, som är en av fyra moms- och skatteexperter som håller i utbildningen.

Stora Momsdagen som utbildningskoncept har över 25 år på nacken, men för någon som inte har stött på den tidigare, vad innebär kursen?

– Den är som ett smörgåsbord om moms, som ger dig koll på vad som är aktuellt just nu. Tillsammans med mina kollegor kommer jag bland annat att berätta om aktuella nyheter inom området, kunskap som vi hoppas ska hjälpa kursdeltagarna att undvika dyrköpta misstag i arbetsvardagen, säger Veronica Rosén och hennes kollega Håkan Larsson spinner vidare:

– Stora Momsdagen bjuder också på fördjupning och praktiska exempel. Kursen ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt skaffa dig koll på komplexa frågor. Vårt mål är att våra kunder ska känna sig trygga i sin momsvardag efter utbildningen.

– Vi tar det krångliga och omvandlar det till något begripligt, kunskap som går att omsätta i praktiken. Jag tror vi lyckas, för tidigare har kursdeltagare konstaterat att moms faktiskt kan vara riktigt roligt, konstaterar Veronica Rosén.

Kan ni ge exempel på vad man får lära sig under dagen?

– I år lyfter vi särskilt frågan om moms på anställdas förmåner, något som engagerar många, säger Veronica Rosén och Håkan Larsson tar vid:

– El och moms är också något som många undrar över, vad gäller för solceller, laddstolpar och elbilar? Ett företag kan till exempel vilja göra det enkelt skattemässigt genom att låta de anställda ladda på jobbet, sedan blir det knepigt när momsen ska redovisas.

Tar ni även upp framtidsfrågor?

– Absolut, det är mycket på gång inom både EU och den svenska lagstiftningen som företagen bör känna till. Kravet på obligatorisk e-fakturering exempelvis kommer att påverka företagen. Komplexa frågor som sagt, men vårt mål är att presentera det på ett sätt som gör att alla kan ta till sig informationen.

Tre skäl till att du ska vara med på Stora Momsdagen
1. Du blir uppdaterad på ett enkelt sätt kring det senaste inom området och trygg i hur komplexa frågeställningar kring moms ska hanteras.

2. Kunskapen hjälper ditt företag att spara pengar genom att undvika kostsam felhantering av momsen. I jämförelse med vad det kostar att göra fel är kursavgiften för dagen minimal.

3. Stora Momsdagen är ett roligt sätt att kompetensutveckla sig. Väljer du att delta på plats får du även möjlighet att knyta intressanta kontakter med andra, som brottas med samma frågeställningar som du själv. Passar ett digitalt upplägg bättre finns det olika varianter att välja mellan: heldag och 50/50.

Läs mer och boka din plats här

Få fler intressanta artiklar – direkt till din inkorg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Simployer Info. Det bästa från oss inom lön, skatt och moms en gång i månaden – enklare kan det inte bli. 👍Dela sidan: