Fredblad arkitekter: Så säkrar HR- och lönespecialisten sin kompetens

Under våren klev HR- och lönespecialisten Ulrika Proos in på Scandic Crown-hotellet i centrala Göteborg. Det var årets första tillfälle av Stora Lönedagen där över 100 branschkollegor inom HR, lön och skatt deltog.
Josefine OlaussonContent Producer
måndag 27 mars 2023
Lästid: 2 Minuter

– För mig är en sådan dag jättemycket värd. Jag gillar att komma i väg och få ett socialt möte med andra människor. Eftersom jag jobbar mycket själv i min roll som HR är det alltid roligt att träffa nya människor, säger hon. 

Flera av experterna har jobbat på Simployer under många år och just i år firar konceptet Stora Lönedagen hela 30 år. Idén från början var att ha en dag för alla som jobbar inom HR, Lön och Skatt – stort som litet och gå igenom förändringar och uppdateringar inom de olika områdena för att förenkla arbetsvardagen.

– Experterna är överlag väldigt professionella och tar upp relevanta saker. Det är en intressant dag med mångfald, högt och lågt – och en bra dag för att knyta ihop påsen inför 2023. Efter den här dagen känner jag mig trygg och stärkt i vad man ska fokusera på lite extra i år, säger Ulrika. 

Ulrika Proos | HR- & lönespecialist | Fredblad arkitekter

Så tacklar de utmaningarna inom HR 

För att få extra stöttning i vardagen använder sig Ulrika även av Expert Arbetsrätt. I hennes roll som HR- och lönespecialist på Fredblad Arkitekter har hon ett stort ansvar i att kontinuerligt hålla sig uppdaterad på lagar och regler. I expertstödet får hon tillgång till mallar, processer, policys, nyheter och mycket mer inom HR, som hon kan få stor användning av i sitt dagliga arbete. 

– Jag har uppdaterat våra befintliga mallar och anställningsavtal och det är skönt att kunna bocka av de olika delarna så att jag kan säkerställa att jag har fått med det som behövs. 

De senaste åren har det hänt mycket inom just HR. Några av uppdateringarna har handlat om LAS, GDPR, AGI (Arbetsgivardeklaration på individnivå) och andra stora omställningar som kräver uppdaterad information och kunskap för att agera rätt i arbetsvardagen.  

– Det är alltid något nytt att ta hänsyn till inom HR och lön. Håller man sig inte uppdaterad, kan det innebära stora konsekvenser för verksamheten. Med andra ord måste man ta arbetet på allvar och kunna hantera de utmaningar man ställs inför. Men det är också det som är det roliga med jobbet!  

För Ulrika är Simployer en självklar del i arbetsvardagen.  

– Expertstödet gör att jag får allting jag behöver ta hänsyn till på ett och samma ställe. Här kan jag söka upp den nödvändiga information som jag behöver känna till. Ni har blivit min ”go to” och min sökmotor när det kommer till HR och lön, avslutar hon. 

Få fler intressanta artiklar – direkt till din inkorg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Simployer Info. Det bästa från oss inom lön, skatt och moms en gång i månaden – enklare kan det inte bli. 👍Dela sidan: