Visselblåsare

Misstanke om brott eller korruption inom företaget?

Även om det inte är lätt är det viktigt att anställda vågar slå larm om eventuella missförhållanden. Det kan vara allt från risker i arbetsmiljön, otillbörlig konkurrens, vårdtagare som utsetts för vanvård eller att allmänna medel inte används på ett korrekt sätt.

Det är därför viktigt att du som medarbetare har koll på vilket stöd du har rätt till på arbetsplatsen, och vet vad din arbetsgivare har som skyldighet att ha på plats.

Artikel: Har ni börjat förbereda verksamheten på den nya visselblåsarlagen?

När den nya visselblåsarlagen börjar att gälla är det viktigt att din verksamhet har koll på vad det är som gäller. Vi svarar på de vanligaste frågorna om den nya visselblåsarlagen

 

Läs artikeln

Artikel: Stärkt skydd för visselblåsare

Skyddet för den som slår larm om missförhållanden i arbetslivet blir starkare. Det ska bland annat bli tydligare hur rapportering av missförhållandet i arbetslivet ska göras samt att arbetsgivare måste ha rutiner för att hantera sådana rapporter.

Läs artikeln

 

Kurs: Visselblåsarlag – nya regler 2021

Den nya visselblåsarlagen börjar gälla fr o m den 17 december 2021 och kommer innebära en stor förändring i regelverket. Arbetar du med visselblåsning? Då behöver du kunna lagen!  Ett nytt kurstillfälle kommer 15/3 2022.

 

Beställ

Gratis webinar med &frankly: Vad innebär den nya visselblåsarlagen?

Vad betyder den nya visselblåsarlagen lagen i praktiken? Och hur kan jag tillämpa den i min organisation? Du får även veta hur &franklys funktionalitet för visselblåsare fungerar och vad som i övrigt behövs tänkas på för att bli kompatibla med den nya lagen.

Se webinaret

Prata visselblåsare med oss!

Har du fler funderingar när det kommer till visselblåsning? Eller finns det andra HR-frågor du behöver vägledning och stöttning i? Fyll i formuläret för att ta nästa steg mot att förenkla din arbetsvardag - redan idag!

Jag godkänner Simployers integritetspolicy genom att skicka in detta formulär.