Visselblåsare

Misstanke om brott eller korruption inom företaget?

Även om det inte är lätt är det viktigt att anställda vågar slå larm om eventuella missförhållanden. Det kan vara allt från risker i arbetsmiljön, otillbörlig konkurrens, vårdtagare som utsätts för vanvård eller att allmänna medel inte används på ett korrekt sätt.

Det är därför viktigt att du som medarbetare har koll på vilket stöd du har rätt till på arbetsplatsen, och vet vad din arbetsgivare har som skyldighet att ha på plats.

Har ni börjat förbereda verksamheten på den nya visselblåsarlagen?

När den nya visselblåsarlagen börjar att gälla är det viktigt att din verksamhet har koll på vad det är som gäller. Vi svarar på de vanligaste frågorna om den nya visselblåsarlagen

 

Läs artikeln

Krav på interna och externa visselblåsarkanaler

Den 17 juli 2022 ska privata arbetsgivare med fler än 250 anställda ha inrättat interna rapporteringskanaler, detsamma gäller offentliga arbetsgivare med fler än 50 anställda. Samma datum ska de myndigheter som fått uppdrag att utforma externa visselblåsarekanaler ha dessa på plats.

Läs artikeln

Gratis webinar med &frankly: Vad innebär den nya visselblåsarlagen?

Vad betyder den nya visselblåsarlagen lagen i praktiken? Och hur kan jag tillämpa den i min organisation? Du får även veta hur &franklys funktionalitet för visselblåsare fungerar och vad som i övrigt behövs tänkas på för att bli kompatibla med den nya lagen.

Se webinaret

Prata visselblåsare med oss!

Har du fler funderingar när det kommer till visselblåsning? Eller finns det andra HR-frågor du behöver vägledning och stöttning i?

Fyll i formuläret för att ta nästa steg mot att förenkla din arbetsvardag - redan idag!

Jag godkänner Simployers integritetspolicy genom att skicka in detta formulär.