Visselblåsarfunktion i &frankly: "Självklar utveckling

Den 17 december kommer en ny lagstiftning om skydd för visselblåsare. Då &frankly från start haft anonymitet i stadigt fokus blir det här en naturlig funktion i vår tjänst och en smidig lösning för dig som kund och användare.
Kristofer SandbergContent och PR-manager på Simployer
den 1 oktober 2021
Lästid: 1 Minut

Regeringen har föreslagit en ny lag som handlar om att ge skydd för visselblåsare inom alla verksamheter. Både privata och offentliga. Bakgrunden till detta är ett direktiv från EU och ska träda i kraft senast 17 december.

I Sverige i dag finns redan ett lag som ger visselblåsare skydd mot repressalier. Den lagen föreslås upphöra och alltså ersättas med den nya utökade lagen.

Läs mer om vad som gäller här.

EU-direktivet innebär att företag med 50 eller fler anställda måste tillhandahålla en säker tjänst för visselblåsare. För oss på &frankly är det här en naturlig del av vår integritetspolicy och för dig som användare av &frankly kommer du att på ett enkelt och säkert sätt kunna rapportera om missförhållanden och andra felaktigheter.

– &frankly bygger i grunden på att människor ska får göra sin röst hörd på jobbet, därför var det självklart att utveckla en funktionalitet för visselblåsare, säger Caroline Fjellner, vd på &frankly.

Det här är visselblåsare (whistleblower):

En visselblåsare är en person som slår larm om orättvisor och missförhållanden på sin arbetsplats eller inom en annan organisation.

Läs mer om Regeringens lagförslag här.Dela sidan: