DSV: "Vi sparar en vecka per år genom att skippa kalkylbladen!"

DSV erbjuder transport och logistik på global nivå. Företaget har cirka 55 000 anställda över hela världen och har egna kontor i mer än 80 länder. “När alla är inskrivna i samma system och du har hjälpmedel i form av lagstiftning och länkar som hjälper dig, är det mycket lättare för oss”, säger Sonja Fossum Møller, Hr-chef på DSV.
Josefine OlaussonContent Producer
tisdag 20 december 2022
Lästid: 1 Minut

Ett internationellt nätverk av partners gör det möjligt för DSV att leverera tjänster världen över och det är därmed anledningen till att de har en stark position på den globala marknaden. Verksamheten är uppdelad i tre affärsområden: DSV Road, DSV Air & Sea och DSV Solutions.

– På DSV använder vi flera olika moduler i Simployers portfölj. För oss är det idealiskt att vi använder oss av digitala lösningar, eftersom vi exempelvis har chaufförer och terminalanställda som inte nödvändigtvis sitter vid en dator hela tiden. De har då möjlighet att logga in på sin sida i en app och hantera sin semester, fritid och även avsluta sjukskrivningar, säger Sonja Fossum Møller, Hr-chef på DSV. 

Kristin Fjeldheim, redovisningschef på DSV Road AS, berättar att resor och kostnadsersättningar är något som används flitigt i hennes dagliga arbete. Tack vare att mycket har digitaliserats har de lyckats effektivisera de arbetsuppgifter som tidigare tog lång tid att hantera. 

– Vi har nog sparat upp till ett halvårs arbetstid på att hantering av resor och kostnadsersättningar görs elektroniskt, jämfört med att använda oss av kalkylblad som vi gjorde tidigare.

Enligt HR-chefen Sonja Fossum Møller kunde de tidigare sitta med en halvmeters hög av kvitton från flera månader tillbaka.

– De dagarna är över. Nu kan du göra det direkt, det är snabbt och enkelt och det fungerar utmärkt. För oss är sjukskrivningsuppföljningen väldigt bra, då det säkerställer att alla som är sjukskrivna har samma utgångspunkt. Alla behandlas lika. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi är otroligt måna om att behandla alla lika. Det strävar vi efter. 

Hon berättar att det numera är enklare för cheferna med ett system där samtliga medarbetare är inskrivna. 

– När man har hjälpmedel i form av lagstiftning och länkar som kan hjälpa är det mycket enklare för oss, avslutar hon. 

Denna artikel är översatt och hämtad från Simployer.no

Vill du veta mer om HR-masterdata?

HR-masterdata utgör navet i dagens digitala personalsystem och är nyckeldata som är knuten till personer, anställningar, befattningar, organisationer, roller och grupper. Få mer information om HR-masterdata!

 Dela sidan: