Mirja Lenes

HR- och löneexpert

open_in_new LinkedIn

Har du en komplex och krånglig fråga om lön kan jag prata om den i timmar!

Erfarenhet

Personalvetare som började arbetslivet med fokus på kompetensbaserad rekrytering, personalansvar, ledarskap, talent management och kompetensanalyser som sedan hittade löneområdet som hon aldrig vill släppa. Mirja har arbetat på Simployer sedan våren 2018 och kommer från en tjänst som Löne- och HR-konsult hos en löneprogramleverantör. Hon har arbetat ute hos kund med olika löne- och programfrågor, både med ren löneberäkning men även med löneprocessen, utbildning och system.

Kompetensområden

Framförallt att göra lön. Löneprocessen och alla de bitar som behövs för att lönerna ska blir rätt i rätt tid.

Avdelningen

Att ha lyxen att dela arbetsdagarna med andra som är galna i sina respektive områden är en vardag av konstant vidareutbildning med kollegor som brinner för att förstå och hitta svar. Inom lön som jag tycker är extremt roligt kan en fråga ge en krånglig följdfråga om till exempel skattemässiga eller arbetsrättsliga konsekvenser. Då är det en ynnest att ha kollegor som tycker att det är genuint roligt att det blir både krångligt och svårt.

Mitt fokus

Jag vill kunna ge svar, och när jag inte har dem ger jag inte upp förrän jag hittat dem. Jag vill att kunderna ska få förutsättningar att lära sig. Jag vill ge kunderna bra service och engagemang i deras specifika behov och frågor. Då gör jag ett bra jobb!.