Det nya arbetslivet

Hur ska vi navigera framåt i detta helt nya och okända?

Ladda ner vår stora rapport!

Ett nytt arbetsliv formas inte bara för att restriktionerna släpps. Men hur skapar vi en bra arbetsplats efter pandemin? 

För att hjälpa er på vägen har Simployer tagit ett helhetsgrepp på det som vi kallar för ”Det nya arbetslivet” med sikte både på nutid och framtid. Här tar vi upp frågor som:

  • Hur skapar ni en bra arbetsplats efter pandemin?
  • Hur skapar ni engagemang när teamet inte ens träffas?
  • Vad krävs egentligen av er som chefer för att kunna leda både på plats, på distans och båda samtidigt?

 

För att distansarbete ska ge fördelar krävs att anställda får autonomi och egenkontroll. Det krävs med andra ord att chefer har tillit till sina medarbetare.
Jonas Grafström vice VD | Näringslivets forskningsinstitut Ratio

Viktiga insikter från rapporten

Hur skapar man engagemang i en organisation som precis håller på att hitta sin plats i en värld utan restriktioner?

Engagemang hos medarbetarna skapar resultat.

Det är ingen dum idé att öppet säga ”vi har lågt engagemang, vi tycker det är jättetråkigt, och vi är beredda att investera tid och energi i den här frågan, vill ni göra det här tillsammans med oss?”
Caroline Fjellner Business Director of Engagement | Simployer | tidigare VD på &frankly

Fördjupande artiklar

Artikel: Vad innebär egentligen en "arbetsplats" nuförtiden?

Att attrahera talanger kräver att du som företag kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter, välformulerade mål, och, inte minst, en attraktiv arbetsplats. Men vad är egentligen en arbetsplats, post-Covid? Svaret: långt mycket mer än man kunde tro.

Läs artikeln

Artikel: Ledarskap i pandemins kölvatten

Allt är nytt. Men allt är också väldigt gammalt. Fredrik Christiansson, Sverigechef på Simployer, menar att pandemin visserligen har skapat helt nya förutsättningar för ledarskap, men en sak kommer aldrig lämna förstaplatsen över viktiga egenskaper hos en chef.

Läs artikeln

Här kan du ladda ner vår rapport som tar pulsen på arbetslivet!

Vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa dig att göra övergången till det nya arbetslivet lite enklare, lite smidigare, och inte minst mycket mer lönsamt, både under 2022 och framåt. Undersökningen är gjor av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov under hösten 2021.