33% högre produktivitet hos organisationer med högt engagemang!

Ny undersökning från &frankly visar att organisationer med högt engagemang har hela 33% högre produktivitet än de organisationer med lågt engagerade medarbetare. "Det är otroligt spännande att se att våra kunder som lyckats bra engagemang också har så höga produktivitetssiffror!" säger Lilian Ekelin, HR – och ledarskapsspecialist på &frankly.
Sandra DanielssonCreative copywriter i Simployer &frankly
måndag 20 februari 2023
Lästid: 2 Minuter

För många är det är ingen nyhet att engagerade medarbetare kommer med många fördelar. Det bidrar till mer lönsamhet, lägre sjukfrånvaro och en högre kundnöjdhet. På senare tid har också allt fler undersökningar bekräftat att engagemang ökar produktiviteten hos de anställda.  

Gallup har gjort en av de mest hänvisade undersökningarna på ämnet. I deras senaste rapport från 2020 visar resultatet ett tydligt samband mellan just medarbetares engagemang och affärsresultat. Där kan vi bland annat se att de organisationer som har högt engagemang hos sina anställda (topp 25 %) har i genomsnitt 18 % högre produktivitet än de organisationer som har lägst engagemang (lägst 25 %).  

Hur ser de ut bland &franklys användare?  

Vi på &frankly blev nyfikna och valde därför att undersöka om det fanns samma korrelation bland våra egna användare. Vi delade in kunderna som använder sig av &franklys modell, de sju drivkrafterna, i två grupper. De som ligger högt respektive lågt i engagemang hos sina anställda, på samma sätt som de gjort i Gallups undersökning. Sedan togs ett vedertaget mått på produktivitet, omsättning per anställd.  

Datan granskades också för att säkerställa att vi hade likvärdiga branscher och storlek på bolagen i båda grupperna, samt att inga extremvärden kan ha påverkat resultatet. Vi kunde då konstatera att de organisationer med högt engagemang var 33 % mer produktiva än de med lågt engagemang.

Vad kan ligga bakom det höga resultatet?  

Det kan finnas många orsaker till det höga resultatet på hela 33%. En anledning kan vara, som tidigare studier visat, att förhållandet mellan medarbetarnas engagemang och produktivitet är extra tydligt under svåra tider. 

 När världen gungar går det ofta bättre för verksamheter med mer engagerad personal, säger Lilian Ekelin, HR - och ledarskapsspecialist på &frankly. Nu har det har varit tuffa tider med covid, oro i omvärlden och svajigt ekonomiskt läge. Därför tror jag att engagemanget är än viktigare för hur organisationer kommer att klara en kris. 

Denna artikel publicerades först på &frankly.

Vill du bli trygg i vad som händer inom HR och ledarskap?
Inga problem, med nyhetsbrevet Simployer HR gör vi det enkelt för dig! Varannan vecka får du ta del av lagförändringar, nyheter och trender inom HR och ledarskap – direkt till din inkorg ✅

Psst... Just nu får du dessutom vår populära semesterlista om du prenumererar på Simployer HR. Gör som så många andra och underlätta administrationen inför sommarens semesterplanering med vår gratis mall!

Prenumerera på Simployer HR!Dela sidan: