Halv kursdag som ger full kunskapslön för mödan

Du lägger in en halvdags digital närvaro och checkar ut med aktuell kunskap om lön, skatt och arbetsrätt – där har du konceptet för Lilla Lönedagen. ”Väldigt många uppskattar tajmingen och att kursen gör dig väl förberedd inför kommande förändringar”, säger kursledare Hanna Lagerkvist.
den 21 september 2023
Lästid: 2 Minuter

Stora Lönedagen är en vårklassiker, varför behövs även Lilla Lönedagen i oktober?

– En gång i tiden kunde det kanske räcka med en rejäl kunskapspåfyllning årligen, men i dag har kunderna ett ständigt behov av uppdatering, säger Hanna Lagerkvist.

Tillsammans med skatteexpertskollegan Lennart Salomonsson och HR- och löneexperterna Mirja Lenes och Lotta Sprangers är Hanna Lagerkvist kursledare för Lilla Lönedagen i oktober. De finslipar just nu planerna för en halvdagskurs fylld av nyheter, handfasta råd och tips, och exempel på utredningar och rättsfall som påverkar kursdeltagarnas vardag.

Vad ser ni fram lite extra mycket att få dela med er av?

– Jag ser fram emot att få prata om reglerna kring att ladda elbilar skattefritt, det innebär fantastiska möjligheter, men också många fallgropar. Vi får många frågor från våra kunder om detta och det ska bli roligt att diskutera under kursen, säger Hanna Lagerkvist och fortsätter:

– En annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat är utredningen kring expertskatten. Dagens regler har tjugo år på nacken och behöver dammas av.

Lotta Sprangers ser fram emot att få lyfta fram spännande rättsfall och kommande förändringar i föräldraledighetslagen. Dessutom kan det komma fler nyheter innan kursen i slutet av oktober som behöver belysas, och hon ser fram emot att svara på publikens funderingar:

– Det går ju att ställa frågor till oss experter via chatten och för vissa, som kanske tvekar att höja sin röst när man sitter i ett rum med hundra andra, kan Lilla Lönedagens digitala format göra det lättare att våga.

Hanna Lagerkvist menar också att det är en fördel att hon som kursledare också kan fråga publiken för att säkra att kunskapen landar rätt:

– Låt säga att jag presenterat en ny lagstiftning, följer upp med en beräkning för konkret koppla till kursdeltagarnas verklighet och sedan bollar ut en fråga till publiken, då kan den frågan ge bränsle till mycket bra diskussioner. Inte minst om alla svarar fel, då är det läge att förklara vidare, säger Hanna Lagerkvist.

Okej, ge mig ett sista argument till varför jag ska boka min plats på Lilla Lönedagen?

– Vår styrka, inte minst jämfört med konkurrenterna, är att vi täcker in allt från arbetsrätt och HR, till lön och skatt. Vi är som ett kinderägg, fast ännu bättre, med fyra experter som erbjuder precis den helhet våra kursdeltagare så väl behöver, säger Hanna Lagerkvist och får medhåll av Lotta Sprangers:

– Lilla Lönedagen är höstens viktigaste uppdateringsdag! Fyra experter som tillsammans skapar bra energi och kan förmedla komplex kunskap på ett kul och lättillgängligt sätt.

Tre goda skäl att boka Lilla Lönedagen:
● Du kan välja mellan två kursdatum och programmet pågår mellan klockan 9.00 till 12.00. Under denna digitala halvdag uppdateras du kring bland annat ny lagstiftning, nya förslag kring förändringar av befintliga regelverk, EU-direktiv och vägledande domar.

● En dator, mobil eller läsplatta med ljud – det är allt du behöver för att delta! När du anmält dig kommer du åt kurslänken på Simployer-sidan under ”mina kurser”.

● Kursen är interaktiv och du kan ställa frågor till experterna via livechatt. Sändningen finns också tillgänglig som video i tre månader efter kursdagen.

Läs mer om upplägget för kursen

Välj datum och boka din plats

Gratis webinar: Kompetensutveckling – nyckeln till ett bra ledarskap

Ett av de viktigaste uppdragen en ledare har är att påverka andra genom utveckling, kulturbyggande och engagemang. Om du som ledare inte finns där för att påverka dina medarbetare, så finns det inget ledarskap. Men hur gör du då för att påverka andra? Och hur hänger det ihop med att bygga en lärande organisation?

Titta på webinaret!

 Dela sidan: