Redo för årets mest välkomna skattehöjning?

Gör det enkelt! Med Skatteträff 23/24 höjer du din skattekompetens i rekordfart. Du väljer tid och plats – experterna serverar kunskapen du verkligen behöver.
den 9 oktober 2023
Lästid: 2 Minuter

Många har redan anmält sig till kursen ”Skatteträff 23/24”, vad gör konceptet så populärt?

– Det är ett enkelt sätt att hålla sig uppdaterad inom skatteområdet – en kurs som ger dig alla nyheter, rättsfall och konkreta tips du behöver. Jag brukar beskriva Skatteträff 23/24 som ett smörgåsbord av kunskap, du kan känna dig trygg med att du är uppdaterad med det senaste, säger skatteexpert Robert Selvaag.

Tillsammans med skatte- och momsexpert Cecilia Thore och tre andra kollegor, finslipar han just nu det sista inför årets kurs, med temat ”Den nya elen”. Kursen tar upp frågor om allt från laddning av elbilar till solceller. Det kommer att hjälpa deltagarna att navigera ett komplext regelverk, som både innebär spännande möjligheter och dyrköpta fallgropar.

Kursen tar upp momsfrågor också, eller hur?

– Ja, det är mitt expertområde. Vi kommer att belysa bland annat moms på löneavdrag och EU-kommissionens förslag om obligatorisk e-fakturering, säger Cecilia Thore och fortsätter:

– Just kursens bredd är en styrka. Det kan hända att ett visst ämne inte exakt berör ditt arbete just nu och då lyssnar du kanske med ett halvt öra – men ett par månader senare landar just den frågan på ditt bord! Kunskapsfröet som kursen sådde börjar gro och när du bläddrar tillbaka i dina kurspapper kommer det till praktisk nytta.

Vad ser ni fram emot mest?

– Jag gillar den personliga kontakten och engagemanget. Det blir livliga diskussioner och frågorna fortsätter nästan alltid att komma i kaffepausen när vi ses onsite, säger Robert Selvaag och tillägger med viss tvekan:

– Du kanske inte ska skriva det här, men … Sanningen är att jag, erfaren skatteexpert som jag är, alltid lär mig något nytt av mina kollegor. Det ser jag som en bonus.

Cecilia Thore håller med om att det är en styrka att de alltid är flera experter vid varje kurstillfälle, så väl onsite som digitalt. Det ger djup och bredd kring komplexa frågor:

– Genom att koppla det teoretiska ramverket till konkreta situationer kan vi belysa hur det ger konsekvenser i kursdeltagarnas arbetsvardag. Ta till exempel Skatteverkets ställningstagande kring löneavdrag och moms – som enskild individ är det lätt att missa och förstå konsekvenserna det ger. Kursen rustar dig inför framtida utmaningar.

Tre skäl till att boka Skatteträff 23/24:

1. Du säkrar din kompetensutveckling på ett enkelt sätt. Experterna gör dig uppdaterad inom skatt- och momsområdet och ger inblick i vilka utmaningar framtiden bär med sig.

2. Du väljer själv kursupplägg: onsite eller digitalt, hel- eller halvdag. Vissa uppskattar att träffa kursledarna personligen och tar chansen att nätverka med andra deltagare på plats. Andra loggar hellre in med dator, mobil eller läsplatta. Den ene vill ta allt under en dag, den andre genomför hellre kompetensutvecklingen vid två tillfällen. Det finns många datum att välja mellan – valet är ditt.

3. Du får chansen att ställa frågor till experterna om det just du undrar över. Kursen har ett interaktivt upplägg, där experterna också att ställer frågor till publiken, för att säkerställa att alla frågetecken kring skatt och moms rätas ut.

Läs mer om upplägget och boka kursen!Dela sidan: