Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2021-12-02
Vigleik Takle blir ny VD för Simployer - Vigleik Takle (41) tar över som vd och koncernchef i HR-tech bolaget Simployer. Han kommer in med lång erfarenhet från ledande SaaS-bolag (Software-as-a-Service) och har under sin karriär arbetat med internationalisering och kommersiell utveckling inom bolag som Volue, Konsgberg Digital och Cxense.
2021-11-30
Går du på feeling när du sätter lön? - Att sätta lön är ett laddat ämne. Ett gott råd är att inte styra med magen eller backspegeln utan tänka efter före och agera proaktivt. Med rätt teknikstöd kan du vara förberedd – för både din och medarbetarens skull.
2021-11-30
9 tips till dig som vill få fart på engagemangsarbetet - Intresset för att mäta engagemang har under de senaste åren ökat explosionsartat. Allt fler företag inser att vägen till företagets framgångar går via medarbetarnas välmående och engagemang.
2021-11-29
Mer än hälften saknar strategi för att modernisera sin HR-data - Ingen bromsar sig in i framtiden. Så varför har många andra delar av verksamheten systemstöd medan det är ok för HR att fortfarande sitta med en excelfil? HR-revolutionen är redan i rullning - nu handlar det om att snabbt välja väg: jobba kvar i gamla manuella system eller hänga med i teknik-skiftet och formulera en plan för att ställa om.
2021-11-23
Swedbank lyssnar – och ökar engagemanget - Piret Pellinen ansvarar för att utveckla Swedbanks medarbetarengagemang. Men hur går det till på ett företag med nästan 16000 anställda och 1800 chefer? "Nyckeln är att allas röster hörs", förklarar hon.
2021-11-23
Telenor ger strategierna liv med hjälp av pulsmätningar - Telenors Sebastian Pehrson testar ett nytt grepp för att utveckla verksamheten. Med hjälp av pulsmätningar gör han företagsstrategin levande i vardagen.
2021-11-15
Så jobbar Öresundskraft med pulsmätningar - Årliga medarbetarundersökningar säger inte så mycket om var företaget befinner sig i stunden. Det konstaterade HR-koordinator Agnes Löfgren på Öresundskraft som fick i uppdrag att införa pulsmätningar.
2021-11-12
Knowit väcker engagemang på distans - Med 28 av 32 medarbetare stationerade ute hos kund är det svårt att spontanprata. Samtidigt är konkurrensen stenhård om den IT-kompetens som Knowits konsulter besitter. Så hur får de medarbetarna att stanna, utan att ses till vardags?
2021-11-05
Dags för personalfest igen? – Vad gäller egentligen? - Coronapandemin är inte över. Men i takt med att fler och fler är vaccinerade funderar många arbetsgivare på att långsamt återgå till det normala, åtminstone till något som liknar det som gällde förut.
2021-11-04
Fem förslag för att stärka sjukförsäkringen - I budgetpropositionen för 2022 föreslås höjt inkomsttak i sjukförsäkringen, ökad trygghet för behovsanställda, äldre och deltidssjukskrivna samt ökad flexibilitet vid prövning dag 365 i rehabiliteringskedjan. Syftet med de förslagna förändringarna är att stärka sjukförsäkringen och öka tryggheten vid sjukdom.
2021-10-26
Momsfri utbildning och sjukvård: Nu är tumskruvarna hårt åtdragna - Det är numera näst intill omöjligt att som underentreprenör till en momsfri skola eller vårdgivare tillhandhålla momsfria undervisnings- eller vårdtjänster. Därmed har syftet med undantagen från moms till stor del gått förlorad.
2021-10-22
Missat att lämna in avstämning av korttidsarbete? Nu får du en ny chans! - Företag som har gjort mindre fel eller missat att lämna in avstämningen av det statliga stödet under perioden mars 2020 till juni 2021 kan få en ny chans att ha rätt till pengarna.
2021-10-21
Ledarskap, förändringsarbete och omvärldsbevakning – hur blir vi mindre stela och trögrörliga? - Stora, och dessutom snabba och ständiga, förändringar i omvärlden kräver en flexibel organisation. Men hur skapar man en verksamhet som är bra på att ställa om, och ställa om konstant? Föreläsaren Jerker Lundberg förklarar varför ett tydligt fokus på förändringsledning och affärsmodell är viktiga komponenter samt varför HR får en ännu viktigare roll i framtiden.
2021-10-18
Nu kommer familjeveckan – förslag i budgeten för 2022 - Föräldrar till barn mellan 4 och 16 år föreslås få rätt att vara lediga från arbetet när det till exempel är lov eller studiedag på förskolan eller skolan. Det har regeringen föreslagit i budgetpropositionen för 2022.
2021-10-13
7 faktorer som ökar engagemanget i ditt team - Vill du ha medarbetare som brinner för sitt jobb och ert team? Då behöver du som chef förstå och hålla koll på de viktigaste behoven och drivkrafterna. Här är faktorerna som ökar engagemanget i teamet.