Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2022-05-17
Har ni börjat förbereda verksamheten på den nya visselblåsarlagen? - Den 17 december kommer en ny visselblåsarlag att börja gälla och därför är det viktigt att din verksamhet har koll på vad det är som gäller. Vi svarar på de vanligaste frågorna om den nya visselblåsarlagen.
2022-05-16
Skattereglerna för elbilar behöver förenklas! - Elektrifieringen av bilen går i hög hastighet. Det säljs fler elbilar än beräknat och pengarna till klimatbonusen i bonus-malussystemet tar slut. Lagstiftarna uppnår alltså här sina mål, men skattelagstiftningen är inte med i matchen. Kort sagt; skattereglerna behöver förenklas!
2022-05-13
En hybrid arbetsvardag ställer krav på ledarskapet - Dagens medarbetare har större digital kompetens än någonsin tidigare. Nu finns det en våg av "digital natives" som har vuxit upp med digitala plattformar och vill ut i arbetslivet. Detta sätter krav på dig som ledare. Har du den kompetens som krävs för att leda i en hybrid arbetsvardag?
2022-05-09
Framtidens hälsa på jobbet - Vem är ansvarig för att jag mår bra? Svaret är jag själv. Men svaret är också min arbetsgivare. Frågan är bara hur ledarskapet behöver utformas för att möjliggöra det gemensamma målet i framtiden?
2022-04-27
- eNPS är en populär metod för att mäta lojalitet. Men hur fungerar det egentligen? Och vad betyder resultatet?
2022-04-26
Ökade behov av ledarskaps- och kompetensutveckling - Omstrukturering har blivit en naturlig del av arbetslivet och ledarskapsutveckling blir allt viktigare för att hantera stora och snabba förändringar. Samtidigt är kompetenta ledare en förutsättning för att organisationer ska kunna utvecklas på en marknad där de kämpar om de skarpaste medarbetarna. Utvecklingen har gjort att verktyg för ledar- och kompetensutveckling aldrig har varit viktigare.
2022-04-25
- När medarbetarna mår bra så syns det på försäljningen. "Då är siffrorna svarta", säger Emelie Gyllner, HR-chef på Rituals. Så här gör de för att bygga en kultur där medarbetarna lyfter varandra och där engagemang och lönsamhet går hand i hand.
2022-04-21
Hur skapar du engagemang i ett förändringsarbete? - Förändringar tillhör vardagen för de allra flesta. Men det betyder inte att vi gillar när det sker. Johan Seltborg är interimschef och van att kasta sig rakt in i förändringsprocesser. Här är hans tips för hur du skapar engagemang i ett förändringsarbete.
2022-04-20
Rätt att vara ledig för tjänstgöring inom försvaret? - En anställd har rätt att vara ledig från sin ordinarie arbetsgivare för att tjänstgöra inom det svenska totalförsvaret vid kris.
2022-04-13
Vad innebär egentligen “arbetsplats” nuförtiden? - Att attrahera talanger kräver att du som företag kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter, välformulerade mål, och, inte minst, en attraktiv arbetsplats. Men vad är egentligen en arbetsplats, post-Covid? Svaret: långt mycket mer än man kunde tro.
2022-04-13
Hur kan vi anställa flyktingar från Ukraina? - Läget i Ukraina är allvarligt och många människor flyr därifrån, bland annat till Sverige. Flera arbetsgivare funderar just nu på hur man kan anställa flyktingar från Ukraina och vad man behöver tänka på. Det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga därför har vi samlat information som kan vara till hjälp.
2022-04-12
Ledarskap i pandemins kölvatten - Allt är nytt. Men allt är också väldigt gammalt. Fredrik Christiansson, Sverigechef på Simployer, menar att pandemin visserligen har skapat helt nya förutsättningar för ledarskap, men en sak kommer aldrig lämna förstaplatsen över viktiga egenskaper hos en chef.
2022-04-07
Ska inflationstakten påverka löneökningen? - Just nu ligger inflationen på den högsta nivån på nästan 30 år vilket gör att det helt enkelt är dyrare att leva i Sverige än tidigare. Just nu pågår även lönerevision på många arbetsplatser och många medarbetare ställer sig frågan: borde inte den höga inflationstakten avspegla sig i lönekuvertet?
2022-04-07
Simployers nya CEO ska ta företaget ut i världen - Den första mars tog Vigleik Takle över som ny CEO för Simployer, ett av skandinaviens ledande företag på HRM-marknaden. I ljuset av pandemin, är HR-marknaden i stor utveckling. Att få leda Simployer på denna resa, det är ett drömjobb för mig, säger Takle.
2022-04-01
De nya LAS-reglerna är snart här – är du förberedd? - Arbetsrätten genomgår sin största förändringsfas någonsin och nya regler i Lagen om anställningsskydd (LAS) är att vänta inom några månader. Hur ska du som arbetsgivare rusta dig inför framtiden? Simployer ger dig svaret.