Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2018-03-16
Representation – ett snårigt område! - Vi får väldigt många frågor om representation i våra servicepaket. Frågorna berör dels företagets avdragsrätt eller hur en kostnad ska bokföras, dels om det blir några skattekonsekvenser för den enskilde. Många gånger vet man inte heller om det rör sig om representation eller marknadsföring.
2018-03-12
Därför är onboarding viktigt! - Att hitta rätt personal är en avgörande framgångsfaktor för alla arbetsgivare och för de flesta är det en självklarhet att lägga ner tid och resurser på rekryteringsprocessen. Vad många dock missar är steget som påbörjas när rekryteringen är avslutad – den viktiga onboardingprocessen. Läs mer!
2018-03-09
Vi lever i en global värld - Människor flyttar till andra länder för att söka jobb och arbeta. Företag flyttar produktionen eller startar dotterbolag utanför nationsgränserna och medarbetare kan skickas till andra sidan jorden för att utföra längre eller kortare uppdrag.
2018-03-06
Utländska arbetsgivare - så påverkar de nya bestämmelserna om arbetsgivardeklaration på individnivå - Snart ska arbetsgivare börja lämna uppgifter på individnivå i arbetsgivardeklarationen varje månad. De nya bestämmelserna kommer även påverka utländska arbetsgivare.
2018-03-05
Har du kommit igång med lönekartläggningen? - Det har gått över ett år sedan de nya kraven på att genomföra årliga lönekartläggningar infördes. Bestämmelserna om aktiva åtgärder innebär att arbetsgivare ska arbeta förebyggande för att förhindra diskriminering på arbetsplatsen. En undersökning från DO visar dock att få arbetsgivare känner till de nya reglerna.
2018-02-20
Dags att planera personalens sommarsemester - Även om sommaren med sol, värme och ledighet kanske känns avlägsen så går tiden fortare än man tror. Det är helt enkelt hög tid att planera de anställdas semesterledighet i sommar redan nu!
2018-02-14
Tjänster till utlandet: Med eller utan moms? - Ett svenskt företag som säljer tjänster till företag i andra länder ska normalt inte ta ut någon svensk moms. Det gäller när köparen är en utländsk beskattningsbar person. Det är upp till säljaren att kontrollera köparens status.
2018-02-12
Fritt fram att använda friskvårdsbidraget till golf, ridning och slalom - Efter en dom i högsta instans har Skatteverket öppnat upp för att friskvårdsbidraget får användas till många fler aktiviteter. I stort sett alla sporter godkänns så länge det är fråga om fysisk aktivitet.
2018-02-09
Hur digitalt mogen är din organisation? - Förändring. För vissa innebär det glädje och entusiasm och för andra rädsla och oro. Digital transformation handlar inte bara om att implementera nya digitala verktyg, det handlar om att förändra beteendemönstret i en hel organisation.
2018-02-08
GDPR – ny personuppgiftslag maj 2018 -
2018-02-08
Tio fällor att undvika i den digitala transformationen - Att genomgå digital transformation är inte alltid helt lätt och vägen dit är sällan spikrak, men för att undvika att hamna på villospår kan det vara bra att veta vilka fällor som bör undvikas.
2018-01-18
Så här blir du en attraktiv arbetsgivare (Employer Branding) - Vi står inför en demografisk utmaning i västvärlden. Samtidigt som befolkningen ökar blir vi allt färre i arbetsför ålder. Vi kan redan nu se en ökad konkurrens om arbetskraften på arbetsmarknaden. Det innebär att arbetsgivare behöver arbeta aktivt med att attrahera, rekrytera, motivera och behålla personal – de behöver arbeta med sitt arbetsgivarvarumärke.
2018-01-17
Slut på jakten efter de rätta talangerna? - Dagens transparenta och digitala värld ställer nya krav på företag i jakten på att hitta de rätta talangerna. Det handlar inte längre om att leta efter de rätta talangerna, utmaningen är istället att lyckas få de rätta talangerna att söka sig till företaget.
2018-01-15
Hjälp! Måste HR kräva samtycke av alla anställda nu? - Det har väl knappast undgått någon att det är stora förändringar på gång avseende hanteringen av personuppgifter? Den 25 maj 2018 ersätts nuvarande personuppgiftslagen (PUL) av ett nytt regelverk för behandling av personuppgifter. HR-avdelningar runt om i Sverige vrider sig av oro. Vad kommer att krävas av oss framöver?
2018-01-15
Osäker på avdraget? – Gör ett öppet yrkande - Om man står inför en svårbedömd fråga eller är tveksam till om Skatteverket delar den uppfattning man själv har, är det lämpligt att lämna ett öppet yrkande i samband med att deklarationen lämnas in. Vad innebär då ett öppet yrkande? Hur utförlig behöver man vara och hur bör det lämnas in?