Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2022-04-25
- När medarbetarna mår bra så syns det på försäljningen. "Då är siffrorna svarta", säger Emelie Gyllner, HR-chef på Rituals. Så här gör de för att bygga en kultur där medarbetarna lyfter varandra och där engagemang och lönsamhet går hand i hand.
2022-04-21
Hur skapar du engagemang i ett förändringsarbete? - Förändringar tillhör vardagen för de allra flesta. Men det betyder inte att vi gillar när det sker. Johan Seltborg är interimschef och van att kasta sig rakt in i förändringsprocesser. Här är hans tips för hur du skapar engagemang i ett förändringsarbete.
2022-04-20
Rätt att vara ledig för tjänstgöring inom försvaret? - En anställd har rätt att vara ledig från sin ordinarie arbetsgivare för att tjänstgöra inom det svenska totalförsvaret vid kris.
2022-04-13
Vad innebär egentligen “arbetsplats” nuförtiden? - Att attrahera talanger kräver att du som företag kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter, välformulerade mål, och, inte minst, en attraktiv arbetsplats. Men vad är egentligen en arbetsplats, post-Covid? Svaret: långt mycket mer än man kunde tro.
2022-04-13
Hur kan vi anställa flyktingar från Ukraina? - Läget i Ukraina är allvarligt och många människor flyr därifrån, bland annat till Sverige. Flera arbetsgivare funderar just nu på hur man kan anställa flyktingar från Ukraina och vad man behöver tänka på. Det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga därför har vi samlat information som kan vara till hjälp.
2022-04-12
Ledarskap i pandemins kölvatten - Allt är nytt. Men allt är också väldigt gammalt. Fredrik Christiansson, Sverigechef på Simployer, menar att pandemin visserligen har skapat helt nya förutsättningar för ledarskap, men en sak kommer aldrig lämna förstaplatsen över viktiga egenskaper hos en chef.
2022-04-07
Ska inflationstakten påverka löneökningen? - Just nu ligger inflationen på den högsta nivån på nästan 30 år vilket gör att det helt enkelt är dyrare att leva i Sverige än tidigare. Just nu pågår även lönerevision på många arbetsplatser och många medarbetare ställer sig frågan: borde inte den höga inflationstakten avspegla sig i lönekuvertet?
2022-04-07
Simployers nya CEO ska ta företaget ut i världen - Den första mars tog Vigleik Takle över som ny CEO för Simployer, ett av skandinaviens ledande företag på HRM-marknaden. I ljuset av pandemin, är HR-marknaden i stor utveckling. Att få leda Simployer på denna resa, det är ett drömjobb för mig, säger Takle.
2022-04-01
De nya LAS-reglerna är snart här – är du förberedd? - Arbetsrätten genomgår sin största förändringsfas någonsin och nya regler i Lagen om anställningsskydd (LAS) är att vänta inom några månader. Hur ska du som arbetsgivare rusta dig inför framtiden? Simployer ger dig svaret.
2022-03-31
Ge bort utdelning – inte saker! - Viljan att hjälpa det ukrainska folket är stor, och vi får många frågor om hur man kan hjälpa till. Många företagare vill skicka kläder, sanitetsutrustning och liknande, kort sagt göra mer än att bara bidra ekonomiskt. Det finns dock flera problem förknippade med det.
2022-03-29
Elcykel och bruttolöneavdrag – hur funkar det? - Att erbjuda anställda förmånscyklar mot löneväxling kan vara en riktigt bra affär för dessa utan extra kostnad för arbetsgivaren. På samma gång bidrar arbetsgivaren till ökad cykelpendling vilket i sin tur skapar positiva effekter för miljö och hälsa.
2022-03-29
8 av 10 upplever hög stress på jobbet - Känner du dig stressad på jobbet? Då är du inte ensam. Så många som 8 av 10 upplever hög stress på jobbet. Tidsbrist är en av faktorerna bakom stressen. Det visar ny data som presenteras i &franklys rapport Employee Engagement 2022.
2022-03-17
Reboarding – viktigt i en ny ”hybridarbetsvardag” - Två centrala HR-begrepp att göra sig bekant med är; onboarding och reboarding. Såväl onboarding som reboarding handlar i grunden om samma sak – att medarbetare så enkelt som möjligt ska komma in i arbetet.
2022-03-16
Skattereglerna måste göras mer hållbara - Reglerna om skatt och moms hänger inte med i våra tankar kring hållbarhet. Detta måste ändras, så att företagen väljer att verkställa sina planer för hållbarhet. Annars riskerar vi att planerna läggs på is, vilket är väldigt synd för hela samhället och för klimatmålen. Det gäller både i det lokala och i det globala perspektivet.
2022-03-01
Tjänstestället efter coronapandemin? - Att slå fast var en anställd har sitt tjänsteställe är mycket viktigt ur skattesynpunkt. Till exempel är tjänstestället avgörande för om den anställde kan få skattefria milersättningar eller om ersättningarna ska beskattas som lön. Efter coronapandemin kommer många – men långt ifrån alla – ha möjlighet att arbeta hemifrån, kanske flera dagar i veckan. Innebär det att tjänstestället med automatik då flyttas till bostaden?