Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2021-05-07
5 tips vid hemarbete - Nu har hemarbete pågått ett tag och då är det viktigt att följa upp hur det går. Här kommer 5 tips om vad man ska tänka på vid fortsatt hemarbete.
2021-05-06
Effektiv men ensam – så tycker vi om att arbeta hemifrån - 6 av 10 medarbetare upplever att de är effektiva. Nästan hälften känner sig ensamma. Det visar data från &frankly. Här är trenderna du som chef behöver hålla koll på.
2021-05-05
Så tar sig Stockholm Exergi genom pandemin - Med 700 medarbetare är det enklare sagt än gjort att plötsligt ställa om och börja arbeta hemifrån. Men det går. Energijätten Stockholm Exergi satte fokus på medarbetarnas hälsa och att snabbt upprätta nya arbetsmetoder och rutiner. I dag finns gott om positiva lärdomar. "Det blir annorlunda, men bra ändå", säger Anna Leander, Chef HR & Hållbarhet.
2021-05-03
Digital anställningsprocess för det nya normala - Digitalisering av medarbetarprocesser frigör tid för alla inblandade, tid som kan läggas på att exempelvis utveckla verksamheten. Detta är viktigt nu när vi inte ska ses men genom att digitalisera processen för anställning och preboarding har ni dessutom en bra lösning på plats till framtidens distansarbete.
2021-04-23
Osäkert om skattereglerna fungerar för arbetslivet efter corona - Pandemin har gjort att vi arbetar mera på distans men skattereglerna är inte anpassade för hemarbete efter corona. Ingrid Lankilde ger förslag på vad som skulle behöva ändras i det nya normala.
2021-04-21
GDPR - fortfarande en källa till osäkerhet - Digitalisering och pandemi har gjort att verksamheter är ännu mer beroende av de anställdas data samtidigt som det är viktigt att GDPR-kraven följs. Vad är viktigt att tänka på och varför är HR-masterdata ett måste?
2021-04-09
Livslångt lärande krävs av framtidens arbetsliv - Efter ett år av pandemi krävs det blixtsnabb förändring och det kräver av arbetsgivaren att man arbetar strategiskt och långsiktigt med kompetennsutveckling. Vilken kompetens besitter företaget och vad behöver det framhöver? Hur ska man tänka kring långsiktigt lärande?
2021-04-07
Distansarbete och hemarbete – vad gäller? - I och med coronapandemin har distansarbete och hemarbete blivit en del av vår nya arbetsvardag. Tidigare sågs distansarbete som en tillfällig lösning medan vi nu ser att det fortsätter ett tag till (i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer)
2021-04-06
Corona – ersättning och avdrag när man jobbar hemifrån - Hemmakontor verkar vara här för att stanna, och allt fler företag funderar nu på att låta medarbetarna jobba hemifrån även efter pandemin. Det väcker en del frågor om vad som gäller skattemässigt. Hur löser man behovet av kontorsutrustning – som skrivbord och kontorsstol – på bästa sätt? Vad gäller för bredband? Är fika och gemensamma måltider skattefritt? Frågorna är många! Här ger vi svar på några av dem.
2021-04-01
Tuffa momskrav för leasingbilar - För att får avdrag för halva leasingmomsen ska varje personbil som leasas köras mer än 100 mil per år i en momspliktig verksamhet. Det är tuffa krav så här i pandemitider och inga lättnader verkar komma från Skatteverket. Vad är viktigt att tänka på?
2021-04-01
Förutsättningar för att lyckas med mentorskap - Att arbeta med mentorskap är ett bra sätt för att bidra till utveckling och motivation på en arbetsplats. Blir mentorarbetet lyckat är chansen att behålla kompetenta kollegor större, samtidigt som kunskap, företagskultur och erfarenheter utnyttjas och behålls inom organisationen.
2021-03-30
7 drivkrafter för att öka medarbetarnas engagemang vid distansarbete - Coronapandemin har inneburit en stor förändring i vårt sätt att jobba och distansarbetet verkar vara här för att stanna. Hur påverkar detta dina medarbetare? Läs om 7 viktiga drivkrafter för att öka medarbetarnas engagemang vid distansarbete.
2021-03-23
Så kan du skapa arbetsglädje i coronatider - Motiverade och engagerade medarbetare krävs för att en verksamhet ska bli och förbli riktigt lönsam. Men hur skapar man arbetsglädje i organisationen i den speciella situation som vi befinner oss i just nu – med många som arbetar hemifrån, är korttidspermitterade eller just har kommit tillbaka efter en lång period av isolering?
2021-03-22
Hej e-handlare! Du har väl koll på momsen inför 1 juli 2021? - Har du en webbshop där du säljer varor till konsumenter? Då har du säkert hört att det kommer nya momsregler – men kanske inte orkat sätta dig in i dem? Här får du koll på nolltid.
2021-03-22
Vanliga frågor och svar om semester för dig som arbetsgivare - Inför semesterplaneringen är det vanligt att det dyker upp olika frågor gällande medarbetarnas semester. Här ger vi svar på de vanligaste frågorna.