Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

today 2022-05-13
En hybrid arbetsvardag ställer krav på ledarskapet - Dagens medarbetare har större digital kompetens än någonsin tidigare. Nu finns det en våg av "digital natives" som har vuxit upp med digitala plattformar och vill ut i arbetslivet. Detta sätter krav på dig som ledare. Har du den kompetens som krävs för att leda i en hybrid arbetsvardag?
today 2022-05-09
Framtidens hälsa på jobbet - Vem är ansvarig för att jag mår bra? Svaret är jag själv. Men svaret är också min arbetsgivare. Frågan är bara hur ledarskapet behöver utformas för att möjliggöra det gemensamma målet i framtiden?
today 2022-05-03
Moms i koncerner – avdragsrätt och prissättning - Vill du vara säker på att få rätt till momsavdrag? Känns allt idag som ett enda trassel? Lugn vi reder ut! Häng med mig här så får du fyra tips så detta kan börja redas ut!
today 2022-04-26
Ökade behov av ledarskaps- och kompetensutveckling - Omstrukturering har blivit en naturlig del av arbetslivet och ledarskapsutveckling blir allt viktigare för att hantera stora och snabba förändringar. Samtidigt är kompetenta ledare en förutsättning för att organisationer ska kunna utvecklas på en marknad där de kämpar om de skarpaste medarbetarna. Utvecklingen har gjort att verktyg för ledar- och kompetensutveckling aldrig har varit viktigare.
today 2022-04-20
Rätt att vara ledig för tjänstgöring inom försvaret? - En anställd har rätt att vara ledig från sin ordinarie arbetsgivare för att tjänstgöra inom det svenska totalförsvaret vid kris.
today 2022-04-13
Vad innebär egentligen “arbetsplats” nuförtiden? - Att attrahera talanger kräver att du som företag kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter, välformulerade mål, och, inte minst, en attraktiv arbetsplats. Men vad är egentligen en arbetsplats, post-Covid? Svaret: långt mycket mer än man kunde tro.
today 2022-04-13
Hur kan vi anställa flyktingar från Ukraina? - Läget i Ukraina är allvarligt och många människor flyr därifrån, bland annat till Sverige. Flera arbetsgivare funderar just nu på hur man kan anställa flyktingar från Ukraina och vad man behöver tänka på. Det kan vara svårt att veta hur man ska gå tillväga därför har vi samlat information som kan vara till hjälp.
today 2022-04-13
Arbetstider i påsk – vad gäller? - Påsken innebär för många några extra lediga dagar. På många arbetsplatser kan det bli diskussioner om arbetstidens förläggning. Har man t ex rätt till förkortad arbetstid på skärtorsdagen?
today 2022-04-12
Ledarskap i pandemins kölvatten - Allt är nytt. Men allt är också väldigt gammalt. Fredrik Christiansson, Sverigechef på Simployer, menar att pandemin visserligen har skapat helt nya förutsättningar för ledarskap, men en sak kommer aldrig lämna förstaplatsen över viktiga egenskaper hos en chef.
today 2022-04-07
Ska inflationstakten påverka löneökningen? - Just nu ligger inflationen på den högsta nivån på nästan 30 år vilket gör att det helt enkelt är dyrare att leva i Sverige än tidigare. Just nu pågår även lönerevision på många arbetsplatser och många medarbetare ställer sig frågan: borde inte den höga inflationstakten avspegla sig i lönekuvertet?
today 2022-04-07
Simployers nya CEO ska ta företaget ut i världen - Den första mars tog Vigleik Takle över som ny CEO för Simployer, ett av skandinaviens ledande företag på HRM-marknaden. I ljuset av pandemin, är HR-marknaden i stor utveckling. Att få leda Simployer på denna resa, det är ett drömjobb för mig, säger Takle.
today 2022-04-01
De nya LAS-reglerna är snart här – är du förberedd? - Arbetsrätten genomgår sin största förändringsfas någonsin och nya regler i Lagen om anställningsskydd (LAS) är att vänta inom några månader. Hur ska du som arbetsgivare rusta dig inför framtiden? Simployer ger dig svaret.
today 2022-03-31
Ge bort utdelning – inte saker! - Viljan att hjälpa det ukrainska folket är stor, och vi får många frågor om hur man kan hjälpa till. Många företagare vill skicka kläder, sanitetsutrustning och liknande, kort sagt göra mer än att bara bidra ekonomiskt. Det finns dock flera problem förknippade med det.
today 2022-03-29
Elcykel och bruttolöneavdrag – hur funkar det? - Att erbjuda anställda förmånscyklar mot löneväxling kan vara en riktigt bra affär för dessa utan extra kostnad för arbetsgivaren. På samma gång bidrar arbetsgivaren till ökad cykelpendling vilket i sin tur skapar positiva effekter för miljö och hälsa.
today 2022-03-22
Få koll på lönerevisionsprocessen - Det finns inga lagar som anger att en arbetsgivare måste höja de anställdas löner varje år. Detta är istället reglerat i kollektivavtal, men även arbetsgivare som inte är bundna av kollektivavtal genomför vanligtvis årliga lönerevisioner trots det, och är friare att själva bestämma bland annat utrymme och tidpunkt.