Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2023-01-30
Låt inte lön driva behållarkultur – inte ens i en lågkonjunktur - Vi närmar oss en lågkonjunktur med högsta inflationen på 30 år som kan resultera i att de anställda som blir kvar vill se en rejäl löneökning. Det här är en utmaning för företag som i stället behöver ta andra grepp för att bemöta kravet.
2023-01-27
LK Group om värdet av att digitalisera medarbetar­samtalen - Att medarbetarna är företagets viktigaste tillgång är det många som kan slå ett slag för. Har du inte systemstöd för att ta hand om den tillgången kan det bli svårt att få det att fungera i längden. Speciellt när organisationen växer och det blir fler anställda att hålla koll på. Jag satte mig ner tillsammans med Helena Lillienberg, HR Manager på LK Group för att prata om hur de har gjort för att digitalisera sina medarbetarsamtal.
2023-01-19
Att må bra på jobbet – en rättighet, inte bara en möjlighet! - Just nu är vi i ett ekonomiskt tufft läge, som drabbar både företag och medarbetare. Dessutom är hybrid- och distansarbetets vara eller icke vara en het fråga och konsekvenserna av det beslut man tar i dessa frågor är en utmaning för många arbetsgivare. Inget av det går att ducka, det måste hanteras. Vilket troligen medför förändrade förutsättningar i arbetsmiljön, som inte heller går att ducka för.
2023-01-18
Hallands hamnar: ”Vi har fått struktur på vårt arbete” - I samband med att Europas mest moderna skogshamn ska byggas krävs struktur och effektivisering i arbetet. Simployers handböcker och expertstöd är några av anledningarna till att Hallands Hamnar slipper lägga tid och resurser på grundarbetet för administrativa blanketter och dokument. "För mig är Simployer en naturlig kollega", säger Solweig Hagselius, HR-chef vid Hallands Hamnar.
2023-01-16
HR och lön 2023 – detta behöver du veta! - Nytt år innebär också flera nya lagar och regler för arbetsgivare att ha koll på. Vet du vad som gäller för HR och lön under 2023?
2023-01-13
Inflationen stiger och utgifterna ökar – är arbetsgivaren skyldig att kompensera? - Inflationen stiger och med den ökar även kostnader för energi, räntor, drivmedel och mat. Allt fler upplever allt mindre i plånboken. Lönen som tidigare räckte till allt och lite till, räcker nu inte ens till de mest nödvändiga utgifterna. Så vad händer nu? Har arbetsgivaren något juridiskt ansvar att kompensera de anställda för att lönens värde minskar?
2023-01-11
GDPR för lön – det kan bli dyrt att inte göra rätt! - Det kan bli en dyr historia om personuppgifter och skyddande av anställdas integritet inte hanteras på rätt sätt. Dataskyddsförordningen (GDPR) ställer höga krav på dig som arbetsgivare och arbetar du med lön och förmåner kommer du ofta i kontakt med olika typer av personuppgifter. Vad är viktigt att tänka på?
2023-01-10
Omställningsstudie­stödet i praktiken - Arbetsmarknaden förändras i rask takt vilket ställer helt nya kunskapskrav på medarbetarna. Att göra ett kompetenslyft mitt i arbetslivet kan kännas som en hög tröskel ekonomiskt. Men med det s k omställningsstudiestödet finns det äntligen förbättrade förutsättningar att finansiera studier för de som redan är etablerade på arbetsmarknaden. Så hur fungerar det i praktiken?
2023-01-09
Engagemang och motivation i svåra tider – 4 tips på hur du lyckas - Vi har en hög inflation och en stundande lågkonjunktur som hänger i luften. I osäkra tider kan det vara svårt att behålla engagemanget hos sina medarbetare men det är också då det är viktigare än någonsin, berättar Caroline Fjellner, Chief Product Officer på Simployer och grundare av &frankly. Här är hennes 4 bästa tips på hur du motiverar dina medarbetare när ni står inför en utmanande period.
2022-12-22
Avtalsrörelsen 2023 drar igång på allvar - Nu är den igång på riktigt, avtalsrörelsen 2023. Vid en nyligen hållen presskonferens utbyttes avtalskraven för lönerörelsen 2023 mellan industrins parter.  HR- och arbetsrättsexpert Natalia Björkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat.  örkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat. 
2022-12-21
Dustin: "Engagerade medarbetare är avgörande för lönsamheten" - IT-återförsäljaren Dustin lägger mycket fokus på utveckling och hållbarhet. Därför märks också en tydlig positiv effekt på medarbetarnas engagemang som de mäter med Simployer och &franklys pulsmätningsverktyg.
2022-12-20
Skatteexperten om 30 år med lönedagen: "Oerhört stolt" - Det årliga konceptet med en nyhetsdag tillsammans med några av landets främsta experter inom lön, skatt och arbetsrätt går många år tillbaka i tiden. Nu är det dags igen och i år firar vi Stora Lönedagens 30-årsdag tillsammans med er! Men hur gick allting till från första början, ett decennium före att samhället digitaliserades?
2022-12-20
DSV: "Vi sparar en vecka per år genom att skippa kalkylbladen!" - DSV erbjuder transport och logistik på global nivå. Företaget har cirka 55 000 anställda över hela världen och har egna kontor i mer än 80 länder och använder Simployer för att effektivisera sitt arbete.
2022-12-19
Spara 10 arbetsveckor per år med en digitaliserad lönerevision - Genom att digitalisera den årliga lönerevisionen kan du i snitt spara 10 veckors arbetstid, enligt Jules Olivier, Head of Product Management på Simployer.
2022-12-16
"Sluta fatta beslut om hybridarbetet baserat på magkänsla!" - Senaste veckorna har frågan om distans- och hybridarbete seglat upp ordentligt i olika medier och det är tydligt att ämnet väcker starka känslor. Medarbetarna har en rädsla att få ett för styrt liv, samtidigt som cheferna är oroliga att relationen och produktiviteten ska påverkas negativt. Hur säkerställer vi medarbetarnas behov utan att tappa engagemanget?