Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2018-12-26
eNPS-resultatet är lågt i mitt team – vad kan jag göra? - Vad är eNPS och hur kan du stärka det i teamet?
2018-12-21
Tre HR-tips för en bra start på året - Här delar våra HR-experter med sig av sina bästa tips på hur du kan förbereda dig för en bra start på det nya året.
2018-12-21
Det s k två-undantaget vid uppsägning - Det talas ofta om det s k två-undantaget vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Politiker och även olika aktörer på arbetsmarknaden vill antingen utöka undantagsmöjligheterna eller inskränka dessa. Vad innebär då dessa undantagsregler?
2018-12-21
Få sväng på snacket - Olämpligt språk kan göra att du framstår som mindre proffsig än du är. Här föreslår vi några ord och uttryck som du gör klokt i att avstå från eller i alla fall kanske bör minska ned på.
2018-12-21
Gå rakt på sak - Stick inte huvudet i sanden.
2018-12-21
Känner du igen tecknen på utbrändhet? - Tecken på att du är utbränd.
2018-12-21
Peppa hjältarna i teamet - Enkla och effektiva knep för att boosta dina arbetskamrater.
2018-12-21
Kan du vara dig själv? - Känner du dig bekväm med att vara dig själv på jobbet, det vill säga visa upp dina personliga egenskaper, dina värderingar och dina åsikter? Var dig själv på jobbet.
2018-12-20
Vad innebär turordningsreglerna? - Enligt Sveriges Radio var det lagändringar i arbetsrätten som C och S inte kunde enas om och som fick förhandlingarna om regeringsbildningen att bryta samman. Bland annat uppges en oenighet kring förändringar avseende turordningsreglerna som skäl. Men vad innebär egentligen turordningsreglerna?
2018-12-17
Skattefritt med personalfest och övernattning - Att middagen vid en personalfest är skattefri för de anställda vet de flesta arbetsgivare om, det är en form av intern representation. Men att det faktiskt går att skattefritt bjuda på festligheter med övernattning på annan ort än där företaget har sin verksamhet, känner förmodligen färre till.
2018-12-17
Så blev skatten 2019 – en översikt - Du har säkert inte missat att riksdagen sagt ja till Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma förslag till statens budget för 2019. Den innebär kraftiga skattesänkningar och kan även innebära en lösning på problemet med generationsskiften i fåmansföretag. Här får du en sammanställning av förändringar och förslag på skatteområdet.
2018-12-17
Ta kontroll över stressen - 5 konkreta tips för att hantera ökad stress i ditt team.
2018-12-17
Hitta balansen mellan arbete och privatliv - Träning, flexibilitet och samtal – hur gör ni?
2018-12-14
- Arbetsgivaren måste komma till en förhandling om den fackliga organisationen begär det. Förhandlingsskyldigheten gäller även om företaget anser att organisationens krav saknar rättsligt stöd
2018-12-14
Tre momstips för en bra start på året - Här delar våra moms-experter med sig av sina bästa tips på hur du kan förbereda dig för en bra start på det nya året.