Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2022-01-26
Ledighet för vård av närstående - Anställda har rätt att vara lediga för att vårda närstående som är svårt sjuka.
2022-01-26
Retorikexperten: "Tre vanligaste samtalsmissarna" - Alla pratar om att du som ledare behöver kunna hantera svåra samtal. Men vad innebär svåra samtal egentligen? Ledarskapscoachen, samtalsexperten och författaren Serena Mon de Vienne om hur du undviker samtalsmissarna.
2022-01-24
Nekat momsavdrag vid sponsring kan vara fel - En ny dom från EU-domstolen medger momsavdrag vid sponsring – trots att kostnaden är högre än reklamvärdet. Detta kan innebära att företag som fått nekat momsavdrag har momspengar att återfå.
2022-01-24
Vad betyder inkludering på arbetsplatsen? - Tar ni tillvara på era medarbetares olika kompetenser? Jobbar ni strategiskt med inkludering och mångfald? Om inte, är det dags att göra det. I alla fall om ni vill öka innovationsförmågan.
2022-01-21
Coronaåtgärder för HR att hålla koll på - Med anledning av den höga smittspridningen i samhället kommer flera coronarelaterade ersättningar och stöd att förlängas. Här är en sammanfattning över de åtgärder inom socialförsäkringen och sjuklöneområdet som gäller samt inom kort kommer att börja gälla.
2022-01-18
Björn Hedensjö: "Gör mer – men mer av rätt saker" - Är du ibland stressad och känner oro? Lyckas du lösa problemen genom att jobba lite hårdare? Då finns risk att du utvecklar långvarig kronisk stress. Så här kan du göra för att undvika att hamna där.
2022-01-18
Avdragsrätt för moms – ett pussel med två bitar - Om avdragsrätten för moms var ett pussel så skulle det bestå av två pusselbitar. På den ena hade det stått materiella krav på och den andra formella krav.
2022-01-17
Hemmakontor – hur gör jag med momsen? - Det finns många olika frågor om hur man ska hantera skatt, moms och arbetsmiljöfrågor när anställda jobbar hemifrån. Håkan Larsson tar här upp olika frågor kring hur momsen ska hanteras för hemmakontoret.
2022-01-11
Karensavdraget – vad gäller egentligen? - Det har varit många turer kring karensavdraget det senaste året med tillfälliga lagändringar och ersättning under pandemin. Vår HR-expert Anna Schönfelder, som skrivit flera böcker inom ämnet sjukfrånvaro och rehabilitering, reder ut de vanligaste missförstånden och svarar på de vanligaste frågorna.
2021-12-17
Tre snabba om den nya visselblåsarlagen - Från och med den 17 december gäller en ny visselblåsarlag. I lagen finns regler om en ett utökat skydd för en vidare personkrets som kan slå larm om missförhållanden.
2021-12-14
Psykologen: "Bekräftelse är A och O för engagemanget" - Har motivationen och arbetslusten gått ner? Agnes Mellstrand, psykolog och organisationskonsult, ger här sina bästa tips för att vända den negativa trenden.
2021-12-09
E-handel och faktureringsskyldighet för moms - E-handlare med kunder i många olika EU-länder kan ha svårt att få till rätt momsbelopp i underlaget till kunden. Behöver en e-handlare ange momsbeloppet och måste en faktura utfärdas? Artikeln behandlar faktureringsskyldigheten för svenska e-handlare som säljer till konsumenter.
2021-12-09
Nya coronarekommendationer från 8 december - Från den 8 december gäller nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, bland annat riktat till arbetsgivare.
2021-12-08
Nytt och viktigt inför 2022 - Samtidigt som 2021 varit ett nyhetsintensivt år börjar vi blicka framåt mot det nya året och se över vilka nyheter och förändringar vi behöver vara förberedda på och börja förbereda för i verksamheten.
2021-12-02
Vigleik Takle blir ny VD för Simployer - Vigleik Takle (41) tar över som vd och koncernchef i HR-tech bolaget Simployer. Han kommer in med lång erfarenhet från ledande SaaS-bolag (Software-as-a-Service) och har under sin karriär arbetat med internationalisering och kommersiell utveckling inom bolag som Volue, Konsgberg Digital och Cxense.