Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2022-02-28
Niklas Delmar: Vi är alla medarbetare – och ledare - Är du ledare? I de flesta fall när jag ställer frågan är det endast ledare med personalansvar som räcker upp handen. Hur kommer det sig?
2022-02-17
Sjukavdrag och sjuklön fr o m dag 15 - Från och med kalenderdag 15 får den anställde ingen sjuklön från arbetsgivaren.
2022-02-15
Låt medarbetarna själva bestämma om de vill se på OS - När de flesta av oss sover gott startar dygnets första OS-sändningar från Kina. Vi vaknar till rubriker som ”Sara Hector har tagit OS-guld i storslalom”. Sändningarna pågår fram till klockan 15 och både kvartsfinal för damkronorna och herrarnas curling är i gång samtidigt. Arbetsdagen pågår parallellt och för den sportintresserade kan det såklart vara svårt att slita sig.
2022-02-09
Arbetsprover/case i rekryteringsprocessen - Det blir allt vanligare att arbetsgivare tillämpar arbetsprover i rekryteringsprocesser för att bedöma kandidaters framtida arbetsprestationer.
2022-02-09
Växla upp när du har koll på kompetensen - Innan du sätter plattan i mattan … En god idé är att kartlägga det nya arbetslandskapet och vad det betyder för det fortsatta HR-arbetet. Var står du? Vilka behov har ni och finns kompetensen att klara den nya vägen? Ta med dig medarbetarna på resan är en av framgångsfaktorerna.
2022-02-08
Rådet om hemarbete tas bort – hur ska arbetsgivare agera nu? - Regeringen har nyligen fattat ett beslut om att ta bort flera restriktioner som har införts där ibland det allmänna rådet för hemarbete. Men hur påverkar det arbetsplatserna framöver där många medarbetare har vant sig vid en mer flexibel arbetsplats?
2022-02-01
Skattenyheter för 2022 - har du koll? - Ett nytt år brukar bland annat innebära att nya lagar och nya skatteregler börjar att gälla. 2022 är inget undantag. I den här artikeln har vi sammanställt några av de nyheter som kan vara bra att känna till.
2022-02-01
5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag - Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen börja du med?
2022-01-31
För vems skull görs de traditionella medarbetarsamtalen? - Om kunder inte köpte din vara eller tjänst, skulle du år efter år ändå ha kvar den i ditt utbud? Skulle du år efter år förfina den och lägga tid på uppdateringar som ingen efterfrågar eller har behov av? Svaret är säkert nej. Ändå är det precis så vi gör med de traditionella, årliga medarbetarsamtalen i många organisationer.
2022-01-26
Ledighet för vård av närstående - Anställda har rätt att vara lediga för att vårda närstående som är svårt sjuka.
2022-01-26
Retorikexperten: "Tre vanligaste samtalsmissarna" - Alla pratar om att du som ledare behöver kunna hantera svåra samtal. Men vad innebär svåra samtal egentligen? Ledarskapscoachen, samtalsexperten och författaren Serena Mon de Vienne om hur du undviker samtalsmissarna.
2022-01-24
Nekat momsavdrag vid sponsring kan vara fel - En ny dom från EU-domstolen medger momsavdrag vid sponsring – trots att kostnaden är högre än reklamvärdet. Detta kan innebära att företag som fått nekat momsavdrag har momspengar att återfå.
2022-01-24
Vad betyder inkludering på arbetsplatsen? - Tar ni tillvara på era medarbetares olika kompetenser? Jobbar ni strategiskt med inkludering och mångfald? Om inte, är det dags att göra det. I alla fall om ni vill öka innovationsförmågan.
2022-01-21
Coronaåtgärder för HR att hålla koll på - Med anledning av den höga smittspridningen i samhället kommer flera coronarelaterade ersättningar och stöd att förlängas. Här är en sammanfattning över de åtgärder inom socialförsäkringen och sjuklöneområdet som gäller samt inom kort kommer att börja gälla.
2022-01-18
Björn Hedensjö: "Gör mer – men mer av rätt saker" - Är du ibland stressad och känner oro? Lyckas du lösa problemen genom att jobba lite hårdare? Då finns risk att du utvecklar långvarig kronisk stress. Så här kan du göra för att undvika att hamna där.