Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2022-12-16
Slopa extraskatten på katastrofhjälp! - "Företag som skänker gåvor som gör att samhällets kostnader minskar ska inte behöva betala extra skatt för det. Staten måste snabbt ändra på reglerna!", skriver Håkan Larsson, momsexpert på Simployer.
2022-12-14
Nya regler ska hindra inhyrning under lång tid - Nya regler i uthyrningslagen medför att företag inte längre kan hyra in bemanningspersonal på obegränsad tid. Den som varit inhyrd i mer än 24 månader under en 36-månadersperiod får med det nya regelverket rätt till anställning. För många branscher innebär det att bemanningen behöver lösas på ett nytt sätt.
2022-12-12
Därför är verktyg och rutiner för lönerevisionen viktiga - Lönerevisionen är vanligtvis en årlig process för HR och ledning, men arbetet upplevs ofta som komplicerad och resurskrävande. Med hjälp av effektiva verktyg blir arbetet mer strukturerat, enklare och transparent.
2022-12-09
Simployer skapar trygghet inom löneområdet - Det var för drygt 15 år sedan som Yvonne Craaford, löneadministratör vid Konserthuset, fick upp ögonen för Simployer "Man behöver aldrig fundera över om man ska fortsätta vara kund, för man vet att ni är bäst", säger hon
2022-12-08
Simployer tillkännager två nya styrelseledamöter - Simployer har glädjen att välkomna två nya styreslemedlemmar, Kjersti Thorneus och Nils Carlsson. Danjal H Danjalsson, Investment Proffessional, är väldigt nöjd med de nya invalda medlemmarna till styrelsen
2022-12-07
Sluta gissa – mät fakta och styr mot målen med HR-data istället - Alla arbetsgivare vill bli mer effektiva, få in större intäkter och ha anställda som trivs – men visste du att HR sitter på en massa data som kan hjälpa er att nå dit? Att använda HR-data på rätt sätt kan däremot vara en utmaning, för vad är det egentligen vi mäter och hur tar du tillvara på den?
2022-12-06
Hur ni behåller och utvecklar medarbetarna – er viktigaste resurs - Under 2023 ser vi att organisationer kommer mötas av osäkra och förvirrade tider när en stundande lågkonjunktur hänger i luften. Samtidigt ser vi en stor uppsägningstrend som bubblar och tuff konkurrens om talangerna på arbetsmarknaden. Därför är det viktigare än någonsin att behålla era medarbetare.
2022-12-05
Kontorsplatser med och utan kontorsservice - Nu är det möjligt för uthyrare av kontorsplatser tillsammans med kontorsservice att lägga moms på hyran, säger Kristina Andreasson, momsexpert på Simployer.
2022-11-25
Jul och nyår infaller på en helg – har de anställda rätt till ledighet? - Jul- och nyårshelgen står inför dörren och för många innebär det några extra lediga dagar. I år 2022 är en så kallad arbetsgivarvänlig jul. Det innebär att flera av helgdagarna infaller på en lördag eller söndag då många normalt är lediga.
2022-11-24
Löneavdrag för föräldraledighet i julhelgen – så funkar det - Anställda som har beviljats föräldraledighet under jul och nyår kan få olika löneavdrag beroende på ledighetens längd.
2022-11-23
Successionsplanering – kartlägg och bevara expertis - Vad är successionoch hur fungerar det i praktiken? Och vad finns det för fördelar för HR och ledare att arbeta med detta? Vi satte oss ner tillsammans med Helena Lillienberg, HR Manager på LK Group för att prata mer om successionsplanering och hur deras organisation arbetar med det idag.
2022-11-21
Ta organisationen till nästa nivå med strategisk HR - En bra HR-funktion behöver givetvis ha kompetens inom HR-relaterade områden, men det krävs också att HR har kunskap om affärsmodellen, kärnkompetenserna och vad som levereras av organisationen för att kunna lyckas i sitt eget uppdrag, att främja organisationens utveckling genom medarbetarna. Så hur kommer ni dit?
2022-11-15
Kompetensutveckling av ledare – avgörande för att behålla medarbetare - En pressad arbetsmarknad, flexibla arbetssätt och en ny generation av arbetssökande kräver effektiv utbildning av ledare och chefer.
2022-11-14
Avtalsrörelsen 2023 – detta kan drygt 2 miljoner arbetare förvänta sig - Kommande avtalsrörelse är under antågande och som varje gång kollektivavtal ska omförhandlas brukar ett mantra mellan parterna vara att det kommer bli stökigt. Inför kommande avtalsrörelse finns tyvärr anledning att tro att detta uttryck verkligen kommer få en annan mening.
2022-11-07
Effektiva medarbetarsamtal – 10 tips till dig som chef - Medarbetarsamtalet är ett av chefens viktigaste verktyg för att utveckla individen såväl som organisationen. Men hur ser du till att nyttja tiden på bästa sätt?