Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2020-09-11
Olika ersättningar under VM inte diskriminering - Ojämlika ersättningar till män och kvinnor under fotbolls-VM är inte diskriminerande enligt Diskrimineringsombudsmannens (DO:s) bedömning. Det framkommer i ett nytt tillsynsbeslut.
2020-09-11
Ordlista för HR - Vi förklarar 50 begrepp du som jobbar med HR bör känna till. Vilka kan du redan?
2020-09-11
Leasingmoms äventyras i corona-tider - Se över tjänstekörningen för att inte missa halva momsavdraget!
2020-09-10
Därför är det viktigt att mäta engagemang - Medarbetarengagemang har aldrig varit viktigare än nu. Men vad är egentligen engagemang? Hur kan man mäta det? Och hur funkar pulsmätningar? Häng med så tar vi det från början.
2020-09-09
Så kan du lösa konflikter på arbetsplatsen - När behöver du som arbetsgivare lösa konflikter? Som arbetsgivare har du ett ansvar för att förebygga och hantera konflikter. Läs våra 6 tips på hur!
2020-09-09
Arbeta strategiskt med HR – upprätta en HR-strategi - En HR-strategi ska vara en del av den övergripande affärsstrategin för att säkerställa att HR skapar mervärde för verksamheten. Få koll på hur du gör här!
2020-09-09
Är du ledare eller chef? - Är du ledare, chef eller kanske en av dem som är båda delarna? Warren Bennis, amerikansk ledarskapsforskare, uttrycker skillnaden mellan ledare och chefer så här; Chefer är människor som gör saker rätt medan ledare är människor som gör rätt saker.
2020-09-07
Rekryteringsprocessen – få koll steg för steg - Rekryteringsprocessen kan ta tid och kräva mycket fokus. Men blir det rätt, så är det en värd investering för organisationen. Ta reda på mer här!
2020-09-04
De digitala samtalen är här för att stanna: 4 tips för att göra dem mer kvalitativa - Det digitala arbetslivet ser alltså ut att vara här för att stanna. Vi behöver därför tänka till lite kring hur vi fortsatt framåt kan ha samma goda, kvalitativa medarbetarsamtal – även när vi inte sitter mittemot varandra i samma rum. Vissa samtal som målsamtal kanske är enklare att hålla digitalt, men när det kommer till exempelvis rehabiliteringssamtal kan det vara svårare att skapa trygghet när vi sitter på distans. Så vad behöver du tänka på för att genomföra ett lite svårare samtal digitalt? Vi delar med oss av fyra tips på hur du som arbetsgivare kan säkra ett bättre digitalt samtal.
2020-09-04
Äntligen enklare skatteregler för enskilda firmor? - Kommer reglerna om expansionsfond och negativ räntefördelning att slopas? Får vi generösare regler för periodiseringsfonder i enskild firma? Det kan bli resultatet av ett färskt utredningsförslag.
2020-09-03
Företagare, ge dig själv en gåva för 15 000 kr – skattefritt! - Driver du ett eget aktiebolag och börjar närma dig 50 eller 60 årsdagen? Har du planerat en resa? Du vet väl att företaget kan betala upp till 15 000 kr av resan helt skattefritt. Det gäller även om du är den enda personen som är anställd i företaget.
2020-08-29
Vad är strategisk kompetensförsörjning? - Strategisk kompetensförsörjning innebär att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats vid rätt tillfälle. Här kan du läsa mer om hur du går till väga.
2020-08-27
Leda i tider av förändring – en ledares svåraste uppgift? - Vi befinner oss idag i ett tillstånd av ständig förändring, och detta faktum har blivit allt tydligare sedan coronapandemin slog till. De organisationer som inte snabbt lyckas anpassa sig till omgivningens förändrade krav och ställa om utifrån en ny verklighet kan riskera att inte kunna stå sig i konkurrensen.
2020-08-26
Checklista till dig som ska välja pulsmätningsverktyg - Vill du öka engagemanget på er arbetsplats? Vill ni arbeta snabbare, vara mer agil och bättre på att hantera snabba förändringar? Då kan pulsmätningar vara något för er. Med kontinuerlig medarbetarfeedback får du som chef och HR-ansvarig koll på allt från arbetsbelastning och stressnivåer till en ögonblicksbild av hur medarbetarna känner för att kliva in på jobbet just i dag. Men att välja verktyg för pulsmätningar kan verka svårt. Med vår checklista får du hjälp på vägen.
2020-08-21
Momshösten i coronans tecken - Har du under semestern släppt tankarna på moms och corona? Skönt! Nu är det dock dags att repetera det som är viktigt för hösten. Den här artikeln ger dig en snabb överblick.