Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2023-01-11
GDPR för lön – det kan bli dyrt att inte göra rätt! - Det kan bli en dyr historia om personuppgifter och skyddande av anställdas integritet inte hanteras på rätt sätt. Dataskyddsförordningen (GDPR) ställer höga krav på dig som arbetsgivare och arbetar du med lön och förmåner kommer du ofta i kontakt med olika typer av personuppgifter. Vad är viktigt att tänka på?
2023-01-10
Omställningsstudie­stödet i praktiken - Arbetsmarknaden förändras i rask takt vilket ställer helt nya kunskapskrav på medarbetarna. Att göra ett kompetenslyft mitt i arbetslivet kan kännas som en hög tröskel ekonomiskt. Men med det s k omställningsstudiestödet finns det äntligen förbättrade förutsättningar att finansiera studier för de som redan är etablerade på arbetsmarknaden. Så hur fungerar det i praktiken?
2023-01-09
Engagemang och motivation i svåra tider – 4 tips på hur du lyckas - Vi har en hög inflation och en stundande lågkonjunktur som hänger i luften. I osäkra tider kan det vara svårt att behålla engagemanget hos sina medarbetare men det är också då det är viktigare än någonsin, berättar Caroline Fjellner, Chief Product Officer på Simployer och grundare av &frankly. Här är hennes 4 bästa tips på hur du motiverar dina medarbetare när ni står inför en utmanande period.
2022-12-22
Avtalsrörelsen 2023 drar igång på allvar - Nu är den igång på riktigt, avtalsrörelsen 2023. Vid en nyligen hållen presskonferens utbyttes avtalskraven för lönerörelsen 2023 mellan industrins parter.  HR- och arbetsrättsexpert Natalia Björkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat.  örkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat. 
2022-12-21
Dustin: "Engagerade medarbetare är avgörande för lönsamheten" - IT-återförsäljaren Dustin lägger mycket fokus på utveckling och hållbarhet. Därför märks också en tydlig positiv effekt på medarbetarnas engagemang som de mäter med Simployer och &franklys pulsmätningsverktyg.
2022-12-20
Skatteexperten om 30 år med lönedagen: "Oerhört stolt" - Det årliga konceptet med en nyhetsdag tillsammans med några av landets främsta experter inom lön, skatt och arbetsrätt går många år tillbaka i tiden. Nu är det dags igen och i år firar vi Stora Lönedagens 30-årsdag tillsammans med er! Men hur gick allting till från första början, ett decennium före att samhället digitaliserades?
2022-12-20
DSV: "Vi sparar en vecka per år genom att skippa kalkylbladen!" - DSV erbjuder transport och logistik på global nivå. Företaget har cirka 55 000 anställda över hela världen och har egna kontor i mer än 80 länder och använder Simployer för att effektivisera sitt arbete.
2022-12-19
Spara 10 arbetsveckor per år med en digitaliserad lönerevision - Genom att digitalisera den årliga lönerevisionen kan du i snitt spara 10 veckors arbetstid, enligt Jules Olivier, Head of Product Management på Simployer.
2022-12-16
"Sluta fatta beslut om hybridarbetet baserat på magkänsla!" - Senaste veckorna har frågan om distans- och hybridarbete seglat upp ordentligt i olika medier och det är tydligt att ämnet väcker starka känslor. Medarbetarna har en rädsla att få ett för styrt liv, samtidigt som cheferna är oroliga att relationen och produktiviteten ska påverkas negativt. Hur säkerställer vi medarbetarnas behov utan att tappa engagemanget?
2022-12-14
Nya regler ska hindra inhyrning under lång tid - Nya regler i uthyrningslagen medför att företag inte längre kan hyra in bemanningspersonal på obegränsad tid. Den som varit inhyrd i mer än 24 månader under en 36-månadersperiod får med det nya regelverket rätt till anställning. För många branscher innebär det att bemanningen behöver lösas på ett nytt sätt.
2022-12-12
Därför är verktyg och rutiner för lönerevisionen viktiga - Lönerevisionen är vanligtvis en årlig process för HR och ledning, men arbetet upplevs ofta som komplicerad och resurskrävande. Med hjälp av effektiva verktyg blir arbetet mer strukturerat, enklare och transparent.
2022-12-09
Simployer skapar trygghet inom löneområdet - Det var för drygt 15 år sedan som Yvonne Craaford, löneadministratör vid Konserthuset, fick upp ögonen för Simployer "Man behöver aldrig fundera över om man ska fortsätta vara kund, för man vet att ni är bäst", säger hon
2022-12-08
Simployer tillkännager två nya styrelseledamöter - Simployer har glädjen att välkomna två nya styreslemedlemmar, Kjersti Thorneus och Nils Carlsson. Danjal H Danjalsson, Investment Proffessional, är väldigt nöjd med de nya invalda medlemmarna till styrelsen
2022-12-06
Hur ni behåller och utvecklar medarbetarna – er viktigaste resurs - Under 2023 ser vi att organisationer kommer mötas av osäkra och förvirrade tider när en stundande lågkonjunktur hänger i luften. Samtidigt ser vi en stor uppsägningstrend som bubblar och tuff konkurrens om talangerna på arbetsmarknaden. Därför är det viktigare än någonsin att behålla era medarbetare.
2022-12-05
Kontorsplatser med och utan kontorsservice - Nu är det möjligt för uthyrare av kontorsplatser tillsammans med kontorsservice att lägga moms på hyran, säger Kristina Andreasson, momsexpert på Simployer.