Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2021-09-03
Byt HR-system som du äter apelsin! - En del vill byta för att uppfylla kraven i GDPR, andra för att kunna jobba med nya digitala processer. Men oavsett varför du funderar på att byta huvudsystem för HR-masterdata finns det både fallgropar och möjligheter på vägen. Madelene Nordenström och Henrik Sandström går igenom de viktigaste stegen för att bytet ska bli en succé,
2021-09-02
Framgångsfaktorer vid anställningsintervju - I rekryteringsprocesser brukar anställningsintervjuer vara den vanligaste urvalsmetoden. Det är dock mycket att beakta – såväl inför, under som efter intervjun – för att den ska utföras kompetensbaserat och professionellt samt ge kandidaten ett gott intryck och bemötande.
2021-08-31
Viktiga tips för dig som ska planera höstens kickoff - Befinner ni er i planeringsfasen inför höstens kickoff eller har nedräkningen redan börjat? Här kommer några snabba och viktiga tips för att få fullt avdrag för utgifterna och slippa att de anställda riskerar beskattning!
2021-08-30
Papperskvitton och fakturor kan slängas 1 juli 2022? - Äntligen kom det efterlängtade förslaget från utredningen om Förenklingar för mikroföretag och modernisering av bokföringslagen, men vad innebär de viktigaste förändringarna i praktiken?
2021-08-27
Så ser vi på arbetsplatsen efter pandemin - Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Det är lätt att ställa sig frågan över hur arbetsplatsen kommer att se ut framöver.
2021-08-24
Moms vid internationell handel – ha koll på detta! - Saknar du en röd tråd i momsreglerna för transaktioner med utlandet? Upplever du att du får olika momssvar på liknande frågeställningar? Du är inte ensam och din upplevelse är inte helt grundlös. Vi kan hjälpa dig!
2021-06-22
Tips på hur du kan planera inför semestern - Tiden precis innan semestern kan vara en intensiv period för många. På några veckor ska i princip allt bli klart: rapporter, deadlines, avslutningsmöten med mera. Samtidigt är det bra att jobba undan och förbereda sig inför kommande semesterledighet. Ju mer som har rensats undan desto härligare är det att gå på semester.
2021-06-14
Reformerad arbetsrätt? LAS-utredningarna är presenterade - Regeringen beslutade i början av 2021 om att tre utredningar skulle tillsättas för att genomföra den partsöverenskommelse som tagits fram i syfte att modernisera arbetsrätten. Utredningarna har nu presenterats och kommer beredas vidare för att slutligen rendera i konkreta lagförslag.
2021-06-09
5 frågor som mäter lagandan - Vi-känslan på svenska arbetsplatser har tagit stryk under pandemin. Det visar data från &frankly. Med dessa frågor får du som chef snabbt koll på vad du behöver göra för att vända trenden.
2021-06-08
Fri elcykel – fortfarande en förmånlig förmån - Anställda som får låna elcyklar av sina arbetsgivare ska beskattas för denna förmån. Det blir dock inte lika kännbart att beskattas löpande för förmånen.
2021-06-04
Nya regler om arbetsanpassning - har det blivit lättare för arbetsgivaren? - Den 1 juni 2021 började ett nytt regelverk för arbetsanpassning gälla i Sverige. Tanken var att det skulle göra det tydligare för arbetsgivaren hur de ska arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering, men framöver kommer det nog fortfarande att vara svårt för arbetsgivare att arbeta med dessa frågor.
2021-06-03
Ta pulsen på engagemanget i din organisation! - 2020 och 2021 - åren då behovet av löpande avstämning ökade markant. Vi pratar helt nya förutsättningar, hemmajobb, större behov av information och ännu högre krav på ledare och HR att hålla koll och hålla tag i medarbetarnas välmående.
2021-06-02
Nya momsregler vid e-handel – gå inte i fällorna! - Den 1 juli 2021 införs nya momsregler för e-handel med varor. Dessa innebär en väsentlig förenkling för e-handlare. Trots det finns det fällor som kan vara svåra att upptäcka.
2021-06-02
Tvivelaktigt domslut ifråga om FoU-avdraget - En arbetsgivare som i kommersiellt syfte bedriver forskning eller utveckling (FoU) får göra avdrag från arbetsgivaravgifterna på ersättningar till de personer som arbetar med FoU. Trots att reglerna har gällt sedan 2014 finns det ännu inte särskilt många rättsfall på området. De som finns ger dock anledning att oroa sig över utvecklingen.
2021-05-28
Tips på bra sommargåva till en flitig personal - En vanlig fråga som ofta dyker upp är om man kan ge skattefria sommargåvor till personalen som uppmuntran för ett bra jobb. e allra flesta är ju bekanta med skattereglerna om julklappar till anställda, men hur fungerar det för sommargåvor?