Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2023-01-09
Engagemang och motivation i svåra tider – 4 tips på hur du lyckas - Vi har en hög inflation och en stundande lågkonjunktur som hänger i luften. I osäkra tider kan det vara svårt att behålla engagemanget hos sina medarbetare men det är också då det är viktigare än någonsin, berättar Caroline Fjellner, Chief Product Officer på Simployer och grundare av &frankly. Här är hennes 4 bästa tips på hur du motiverar dina medarbetare när ni står inför en utmanande period.
2022-12-22
Avtalsrörelsen 2023 drar igång på allvar - Nu är den igång på riktigt, avtalsrörelsen 2023. Vid en nyligen hållen presskonferens utbyttes avtalskraven för lönerörelsen 2023 mellan industrins parter.  HR- och arbetsrättsexpert Natalia Björkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat.  örkman på Simployer signalerar att parterna står långt ifrån varandra, som väntat. 
2022-12-21
Dustin: "Engagerade medarbetare är avgörande för lönsamheten" - IT-återförsäljaren Dustin lägger mycket fokus på utveckling och hållbarhet. Därför märks också en tydlig positiv effekt på medarbetarnas engagemang som de mäter med Simployer och &franklys pulsmätningsverktyg.
2022-12-20
Skatteexperten om 30 år med lönedagen: "Oerhört stolt" - Det årliga konceptet med en nyhetsdag tillsammans med några av landets främsta experter inom lön, skatt och arbetsrätt går många år tillbaka i tiden. Nu är det dags igen och i år firar vi Stora Lönedagens 30-årsdag tillsammans med er! Men hur gick allting till från första början, ett decennium före att samhället digitaliserades?
2022-12-20
DSV: "Vi sparar en vecka per år genom att skippa kalkylbladen!" - DSV erbjuder transport och logistik på global nivå. Företaget har cirka 55 000 anställda över hela världen och har egna kontor i mer än 80 länder och använder Simployer för att effektivisera sitt arbete.
2022-12-19
Spara 10 arbetsveckor per år med en digitaliserad lönerevision - Genom att digitalisera den årliga lönerevisionen kan du i snitt spara 10 veckors arbetstid, enligt Jules Olivier, Head of Product Management på Simployer.
2022-12-16
"Sluta fatta beslut om hybridarbetet baserat på magkänsla!" - Senaste veckorna har frågan om distans- och hybridarbete seglat upp ordentligt i olika medier och det är tydligt att ämnet väcker starka känslor. Medarbetarna har en rädsla att få ett för styrt liv, samtidigt som cheferna är oroliga att relationen och produktiviteten ska påverkas negativt. Hur säkerställer vi medarbetarnas behov utan att tappa engagemanget?
2022-12-16
Slopa extraskatten på katastrofhjälp! - "Företag som skänker gåvor som gör att samhällets kostnader minskar ska inte behöva betala extra skatt för det. Staten måste snabbt ändra på reglerna!", skriver Håkan Larsson, momsexpert på Simployer.
2022-12-14
Nya regler ska hindra inhyrning under lång tid - Nya regler i uthyrningslagen medför att företag inte längre kan hyra in bemanningspersonal på obegränsad tid. Den som varit inhyrd i mer än 24 månader under en 36-månadersperiod får med det nya regelverket rätt till anställning. För många branscher innebär det att bemanningen behöver lösas på ett nytt sätt.
2022-12-12
Därför är verktyg och rutiner för lönerevisionen viktiga - Lönerevisionen är vanligtvis en årlig process för HR och ledning, men arbetet upplevs ofta som komplicerad och resurskrävande. Med hjälp av effektiva verktyg blir arbetet mer strukturerat, enklare och transparent.
2022-12-09
Simployer skapar trygghet inom löneområdet - Det var för drygt 15 år sedan som Yvonne Craaford, löneadministratör vid Konserthuset, fick upp ögonen för Simployer "Man behöver aldrig fundera över om man ska fortsätta vara kund, för man vet att ni är bäst", säger hon
2022-12-08
Simployer tillkännager två nya styrelseledamöter - Simployer har glädjen att välkomna två nya styreslemedlemmar, Kjersti Thorneus och Nils Carlsson. Danjal H Danjalsson, Investment Proffessional, är väldigt nöjd med de nya invalda medlemmarna till styrelsen
2022-12-07
Sluta gissa – mät fakta och styr mot målen med HR-data istället - Alla arbetsgivare vill bli mer effektiva, få in större intäkter och ha anställda som trivs – men visste du att HR sitter på en massa data som kan hjälpa er att nå dit? Att använda HR-data på rätt sätt kan däremot vara en utmaning, för vad är det egentligen vi mäter och hur tar du tillvara på den?
2022-12-06
Hur ni behåller och utvecklar medarbetarna – er viktigaste resurs - Under 2023 ser vi att organisationer kommer mötas av osäkra och förvirrade tider när en stundande lågkonjunktur hänger i luften. Samtidigt ser vi en stor uppsägningstrend som bubblar och tuff konkurrens om talangerna på arbetsmarknaden. Därför är det viktigare än någonsin att behålla era medarbetare.
2022-12-05
Kontorsplatser med och utan kontorsservice - Nu är det möjligt för uthyrare av kontorsplatser tillsammans med kontorsservice att lägga moms på hyran, säger Kristina Andreasson, momsexpert på Simployer.