Artiklar, nyheter och insikter


Håll dig uppdaterad med det senaste från Simployer. Du kan också följa oss på
LinkedIn, Facebook och Instagram.

2020-11-23
Dormy ökade engagemanget och slog försäljningsrekord - Dormy har haft ett intensivt år och slagit försäljningsrekord. Men golfboomen har inneburit ett hårt tryck på varuhusen och e-handeln. Medarbetarna har stundvis dragit ett tungt lass. Trots det har engagemanget ökat. Så här gick det till.
2020-11-23
Sparbanken Tanum satsade på Facebook – ökade både tillväxt och stolthet - Inlägg på Facebook är inget man fixar på kafferasten. För att lyckas i sociala medier krävs resurser och att ledningen är med på tåget. Minst lika viktiga är också medarbetarna. "Utan medarbetare som vill och vågar är det"missison impossible". Det säger Henrik Carlsson, Marknadschef, på Sparbanken Tanum. Här skriver han själv om hur de gjorde för att bli bäst i Sverige på Facebook och Instagram, hur deras arbete i sociala medier bygger intern stolthet och får affären att växa.
2020-11-22
Därför är det viktigt att HR och IT jobbar nära varandra! - För att nå de gemensamma målen om dataintegritet och effektivisering behövs ett nära samarbete mellan HR och IT. Men vad behöver ni göra för att få ut det mesta av ert samarbete och för att nå systemets fulla potential?
2020-11-16
5 tips för en bra offboarding - Ett bra avslut när en medarbetare ska lämna organisationen är lika viktigt som när en ny medarbetare ska introduceras. Oavsett om medarbetaren lämnar på grund av att hen själv har sagt upp sig eller på grund av nedskärningar, är ett lyckat avslut viktigt ur ett employer branding-perspektiv. God offboarding gör den som lämnar till en bra ambassadör för verksamheten och det stärker lojaliteten hos de som ska vara kvar i organisationen. Här ger vi 5 tips för en trygg process när en medarbetare lämnar verksamheten.
2020-11-15
Flera coronarelaterade regler förlängs t o m december 2020 - Flera av de stödåtgärder som infördes i socialförsäkringen i våras förlängs och gäller nu året ut. Det gäller bland annat ersättningen för karensavdraget och det slopade kravet på läkarintyg.
2020-11-13
Bättre medarbetarsamtal med Simployer Dialog - Har du frågor eller funderingar kring hur ett digitalt samtalsstöd kan förenkla era medarbetarsamtal? Våra experter Robert Larsson och Henrik Sandström ger dig tips om hur Simployer Dialog gör samtalen effektivare och mer kvalitativa.
2020-11-12
”Det är dags för en ny skattereform" - Betydligt lägre skatt på arbete och mer enhetlig beskattning av kapital och konsumtion. Det är några av de förslag som Klas Eklund, Senior Economist på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, lagt fram i en rapport. Hans utredningsuppdrag utgick från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO), som är en självständig kommitté under Finansdepartementet.
2020-11-09
HR Masterdata blir allt viktigare - Vi går igenom varför masterdata bör vara ett delat ansvar med IT – och hur HR och IT bäst samarbetar kring HR-masterdata.
2020-11-06
HR-budget 2021 – posterna ni inte får glömma - HR-expert, Victoria Ödlund, delar med sig av sin budget-strategi för det nya normala.
2020-11-02
Socialdemokraterna säger nej till Toijer-utredningen – vill gå vidare med parternas LAS-avtal - I veckan sa Socialdemokraterna nej till den LAS utredning (kallad Toijer-utredningen) som presenterades för regeringen 1 juni i år. Under en presskonferens på torsdagsmorgonen förtydligade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) att det handlar om den överenskommelse som ingåtts mellan Svenskt Näringsliv och PTK.
2020-11-02
Utbränd och stressad? Få koll på signalerna i tid! - Fler och fler av oss jobbar friare idag – hemifrån, på bussen, på lunchen – ja, faktiskt var som helst. Under corona har gränsen mellan arbetsliv och fritid suddats ut ännu mer, när fler jobbar från hemmakontor än vanligt. Men när vi hela tiden har hjärnan påkopplad ökar risken för både stress och utbrändhet. Hur får du koll på varningssignalerna?
2020-10-30
Checklista: Lyckas med onboardingen i det nya normala - Vi har satt samman en checklista med de viktigaste punkterna som bör ingå i en lyckad onboarding, oavsett om den sker på distans eller på er gemensamma arbetsplats.
2020-10-28
Tummen upp från skatteutskottet för beskattning av utländsk arbetskraft - Utländska arbetare som hyrs in tillfälligt för att arbeta i Sverige under en kortare tid lär med största sannolikhet behöva börja skatta för sin inkomst här. Denna slutsats kan man dra efter att Skatteutskottet nyligen gett tummen upp för regeringens förslag.
2020-10-28
Felrekrytering eller bara dålig onboarding? - Ibland är det enkelt att vara alltför snabb med att sätta etiketten “felrekrytering” på en nyanställd som inte fungerar i sin nya roll på en gång. Och i dessa tider när distansarbete är regel snarare än undantag är det än viktigare att vi har en plan för hur vi välkomnar nya medarbetare så att de kommer igång med sina arbetsuppgifter och dessutom kan börja knyta kontakter bland kollegorna.
2020-10-27
Hjärta och hjärna när Sabis satsar på medarbetarna - Sabis är en sällsynt fågel. Trots stenhård konkurrens från giganterna ICA, Coop och Axfood så fortsätter man att gå sin egen väg – en väg där relationer och värderingar väger tyngre än siffror. Hur kommer det sig? Och vad är hemligheten bakom deras höga eNPS? "Vi tänker långsiktigt och lever som vi lär", säger Ingalill Szabela, HR-chef.